Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Két jelentős jubileum a fogyatékkal élők világnapján

2021.12.03.

December 3-án emlékezünk meg a fogyatékkal élők világnapjáról, és ma ünnepelte a Vakok Szerbiai Szövetsége is fennállásának 75. évfordulóját, valamint a Dr Milan Budimir nevét viselő vakok könyvtára megalapításának 50. jubileumát. Ez alkalomból a szövetség okleveleket osztott ki azoknak a magánszemélyeknek és intézményeknek, melyekkel sikeres együttműködést folytatott, és amelyek hozzájárultak a vakok és gyengénlátók helyzetének javításához. Az önkormányzat nevében Ilija Đukanović, a Szabadkai Városi Tanács egészségügyi és szociális kérdésekkel megbízott tagja vette át az elismerést, és ennek kapcsán kiemelte annak fontosságát, hogy az önkormányzat együttműködjön a fogyatékkal élők helyzetének javításán munkálkodó egyesületekkel.

14718_1.jpg

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Szabadka Város Önkormányzata és Stevan Bakić polgármester nevében átvehetem ezt a jelentős elismerést, amely sikeres együttműködésünket szimbolizálja. Köszönöm Milan Stošićnak, a Vakok Szerbiai Szövetsége elnökének az oklevelet. Ez az elismerés még jobban motivál majd bennünket, hogy a szabadkai önkormányzat továbbra is támogassa a vakok és gyengénlátók szabadkai egyesületét“ – emelte ki Ilija Đukanović.

A jubileumi ünnepségen jelen voltak Maja Gojković kulturális és művelődési miniszter, Porfirije szerb pátriárka, Stanislav Hočevar belgrádi érsek, a Munkaügyi, Szociális és Veteránügyi Minisztérium, a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium, az Oktatási. Tudományos és Technológiai Fejlesztések Minisztériuma, a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium, valamint több szerbiai önkormányzat képviselői is részt vettek.