Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Korcsolyázás a Kisstadionban szerdától, december 8-tól

2021.12.04.

2021. december 8-ától, szerdától indul a korcsolyaszezon a Kisstadionban. A szabadkaiak apraja - nagyja által kedvelt jégpályán folyamatban vannak a munkálatok a jég alkalmassá tételére és a felszerelés meg a szükséges infrastruktúra beállítására hangzott el a Kisstadionban tartott mai sajtótájékoztatón.

14720_1.jpg

Góli Csilla, a városi tanács kommunális ügyekért és fejlesztésért felelős tagja felidézte, hogy a Városi Korcsolyapálya 52 éve működik, és a szabadkaiaknak nagyon fontos tartalmat jelent a téli időszakban. Kiemelte, hogy a Stadion KKV illetékeseivel folytatott megbeszéléseken arra az álláspontra jutottak, hogy műszaki és pénzügyi okok miatt a legmegfelelőbb időpont a korcsolyapálya üzembe helyezésének megkezdésére december 1-je, mert a novemberi időjárási viszonyok nem voltak kedvezőek a jégpálya telepítésére.

14720_2.jpg

„A Stadion KKV munkatársai már december 1-jén éjfélkor bekapcsolták a jégpályakészítő gépeket. Az év folyamán tárgyaltunk a sportegyesületekkel, meghallgattuk kéréseiket, és a városi költségvetés első és második újrafelosztásával szeptemberben és novemberben biztosítottunk bizonyos forrásokat a nagyösszegű karbantartásra.” – emelte ki Góli Csilla.

Tamara Dimitrioski, a Stadion KKV igazgatója kijelentette, hogy folyamatban vannak a jéglemez telepítésének munkálatai és aki korcsolyázni szeretne, szerdától, december 8-ától veheti igénybe a városi jégpályát.

14720_3.jpg

„A városi költségvetés biztosított pénzt a főgyűjtőcső javítására, amivel megakadályoztuk a fagyálló veszteséget, és egy új jégsímító gép beszerzésére. A biztonsági és járványügyi helyzetre tekintettel idén a létszámra sajátos szabályok vonatkoznak, ami azt jelenti, hogy egyszerre száz korcsolyázó lehet a jégen, illetve száz fő zárt térben.” – mondta Tamara Dimitrioski.

A jégpálya minden nap három időtartamban lesz nyitva - 10-12, 14-16 és 18-20 óra között. A belépőjegy ára felnőtteknek 200 dinár, míg az öt éven aluli gyerekeknek szülői kísérettel a belépés ingyenes. A korábbi évekhez hasonlóan a Városi Korcsolyapályán lehet majd korcsolyát bérelni (200 dinár) és élesíttetni (100 dinár).

14720_4.jpg