Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester megtekintette az egykori Zorka Vegyi Üzem területén található vadlerakó felszámolását

2021.12.15.

„Szabadka Város Önkormányzata gondoskodik a Zorka Helyi Közösség lakói életminőségének javításáról, és ez az akció is ezt a célt szolgálja. Kétmillió dinárt különítettünk el ennek a körülbelül 1.600 négyzetméternyi területnek a megtisztítására, ahol a becslések szerint közel ötszáz tonna szemét gyülemlett fel“ – mondta ma Stevan Bakić polgármester miután megtekintette az egykori szabadkai üzemkomplexum, a Zorka területén található illegális hulladéklerakó felszámolásán végzett munkálatokat.

14737_1.jpg

A polgármester emlékeztetett rá, hogy amikor néhány hete a Zöld Szerbia projekt keretében faültetési akciót szerveztek a Prozivka lakótelepen, bejelentette, hogy ezt a vadlerakót hamarosan el fogják takarítani, és kihangsúlyozta, hogy Szabadka város a jövőben is elkötelezi magát a környezet védelmére és fejlesztésére irányuló projektek mellett, és hogy a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat napi szinten végez a környezet védelmét szolgáló tevékenységeket.

14737_2.jpg

„Felszólítom polgártársainkat, hogy szemetüket ne hordják ide, mert a városi hulladéktelep az egyetlen hely, ahol a hulladék szabályszerűen lerakható. Célunk, hogy városunk területén ne legyen egyetlen vadlerakó sem, annál is inkább, mert számukat az utóbbi években mintegy harminccal csökkentettük. Ezt a célt azonban csak akkor tudjuk elérni, ha abban a lakosság is mellénk áll“ – üzente Stevan Bakić polgármester.

Slobodan Milošev, a Köztisztasági és Parkosítási Közművállalat igazgatója is felszólította a szabadkaiakat és a Szabadkán működő cégeket, hogy a hulladékot ne rakják le olyan helye, ahol az nem engedélyezett, illegális szemétlerakókat hozva így létre.

14737_3.jpg

„Egyetlen egy oka sincs annak, hogy a lakosság vagy a cégek olyan helyeken hagyják a szemetüket, ahol az tilos, ugyanis a Köztisztasági és Parkosítási KKV a lakossági hullaék heti elszállításának terve és programja szerint rendszeresen elszállítja a szemetet a háztartásokból és a vállalatok konténereiből a városi hulladéklerakóba. Tervben van, hogy az önkormányzat és Stevan Bakić polgármester támogatásával eltakarítsuk a fennmaradt 16 vadlerakót is, melyek a város különböző pontjain találhatók. Remélem, hogy hamarosan egy tiszta Szabadkának örülhetünk, és hogy városunk a vadlerakók felszámolására elköltött pénzt inkább játszóterek, óvodák vagy más épületek építésére fordíthatja majd“ - mondta Slobodan Milošev.

 14737_4.jpg