Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester látogatása a Szép Ferenc utcában végzett útjavításon

2021.12.15.

Szabadka város polgármestere, Stevan Bakić és Ognjen Golubović, a szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója ma megtekintették az aszfaltburkolat zárórétegének elhelyezését a Szép Ferenc utcában, a szabadkai Sétaerdő Helyi Közösségben. Bakić polgármester ez alkalomból elmondta, hogy a nevezett utcában a mintegy 450 méteren végzett útjavításra a városi költségvetésből hatmillió dinár lett elkülönítve.

14738_1.jpg

Hozzátette, hogy a múlt héten fejeződtek be az útfelújítási munkálatok a Frangepán utcában, ahol két méterrel, vagyis négy méterről hat méterre szélesítették meg az úttestet, hogy ezzel megoldódott a több éve fennálló közlekedési probléma ebben az utcában, illetve, hogy a projekt összértéke tízmillió dinár volt.

„Jövőre az Arsenije Čarnojević utcában tervezzük az úttest felújítását. Pénzt különítettünk el a Szép Ferenc és az Arsenija Čarnojević utca kereszteződésében létesítendő körforgalom tervdokumentációjának kidolgozására, és ezzel a közlekedési infrastruktúra tekintetében egy egységet hoznánk létre ebben a fontos és sűrűn lakott városrészben“ – emelte ki Bakić polgármester.

14738_2.jpg

Elmondta továbbá, hogy az év végéig tervben van a Proletár brigádok utca kiszélesítése és felújítása is a Zorka Helyi Közösségben, egy kilométer hosszúságban, a vasúttól a Zorka utcáig, továbbá a Loznica utca és a Lošinj utca ágának a felújítása az Újváros Helyi Közösségben, és a Zadar utca a Kér Helyi Közösségben.

„Szabadka Város Önkormányzata az idei évben az új aszfaltutak építésére és a meglévők helyreállítására a városi költségvetésből mintegy 175 millió dinárt különített el. Az önkormányzat továbbra is igyekszik majd beruházni a közlekedési infrastruktúra építésébe városunkban“ – üzente a lakosságnak Stevan Bakić polgármester.

14738_3.jpg

A Szép Ferenc utcában végzett aszfaltozási munkálatok megtekintésénél jelen volt Vukoslav Vukoslavović, a kivitelező cég, a Vojput útépítő vállalat műszaki igazgatója is.

 14738_4.jpg