Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Az emberkereskedelem megelőzésével és leküzdésével foglalkozó helyi csapatok éves találkozója

2021.12.15.

Szabadka Város Emberkereskedelem Megelőzésével és Leküzdésével Foglalkozó Helyi Csapata ma részt vett az országunk minden részéről érkező embercsempészet megelőzésével és leküzdésével foglalkozó helyi csapatok negyedik éves találkozóján. Szabadka város helyi csapata a Zoom platformon keresztül követte a találkozót a Vöröskereszt Városi Szervezetének helyiségében. A találkozón részt vett a Szabadka Város Emberkereskedelem Megelőzésével és Leküzdésével Foglalkozó Helyi csapatának koordinátora, Ilija Đukanović is.

14740_1.jpg

Vesna Weiss, Szabadka város helyi csapatának tagja, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója a Zoom platformon keresztül mutatta be a helyi csapat munkáját az oktatási intézmény szemszögéből, és annak minden megvalósult és tervezett tevékenységét.

Az emberkereskedelem megelőzésével és leküzdésével foglalkozó helyi csapatok negyedik éves találkozóján részt vettek a Belügyminisztérium, az Oktatási, Tudományos és Technológia-fejlesztési Minisztérium, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM), az Európa Tanács, az Emberkereskedelem Áldozatainak Központja, a nemek közötti egyenlőségi és gyermekjogi polgári jogvédő, a felsőügyészségek és az emberkereskedelem elleni szerbiai helyi csapatok képviselői.

14740_2.jpg

A találkozót Svájc támogatásával a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) „Kapacitások és partnerségek erősítése a migrációkezelés terén Szerbiában” című projektjének keretében szervezték meg, a Belügyminisztériummal, a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Veteránügyi és Szociális Minisztériummal és a Menekültügyi Biztosság együttműködve.