Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Vulin minister meglátogatta leendő helyszínelőket a Vegyészeti és Technológiai Iskolában

2021.12.20.

Aleksandar Vulin belügyminiszter a szabadkai Vegyészeti és Technológiai Iskolában tett látogatása után kijelentette, hogy a Belügyminisztérium a tehetséges fiatalok ösztöndíjazása és foglalkoztatása révén folytatja a befektetést Szerbia és ezen oktatási intézmény jövőjébe.

14759_1.jpg

„A Belügyminisztérium harcol a szakkáderekért. Harcol most is, a középiskolákban, és harcol az egyetemeken. Elkezdtük ösztöndíjazni azokat a diákokat, akik egy napon a rendőrségeken dolgoznak majd, és követjük az utat, amit Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić jelölt ki, hogy munka mellett képezzük magunkat, és hogy harcoljunk azért, hogy minél több gyerek itt maradjon Szerbiában, és olyan munkát végezzen, amire iskoláztatása során képesítést szerzett“ – emelte ki Aleksandar Vulin miniszter.

Mint kiemelte, a Belügyminisztériumnak szüksége van helyszínelőkre, és minden gyerek, aki elvégzi ezt a középiskolát, azonnal el tud helyezkedni a rendőrségnél, vagy tovább folytathatja tanulmányait a Bűnügyi és Rendészeti Egyetemen, hogy fejlessze és tökéletesítse tudását.

„A Belügyminisztérium és Szerbia jövője attól függ, mennyit fektetünk bele az ifjú generációk képzésébe. Belügyminiszterként végtelenül büszke vagyok, amikor látom ezeknek a gyerekeknek a lelkesedését, amikor látom, milyen sokan szeretnének itt maradni, és milyen sokan szeretnének a rendőrségnél dolgozni, szolgálni országukat, és életüket egy olyan államban leélni, amit a hazájuknak nevezhetnek“ – hangsúlyozta ki Vulin miniszter. 

Aleksandar Vulin megköszönte Szabadka városnak, hogy megértést tanúsított és támogatta ennek a képzési szaknak a megnyitását, és külön köszönetét fejezte ki a tanároknak, akik tudásukkal és lelkesedésükkel segítik a fiatalok képzését.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić megköszönte Vulin miniszternek a látogatást, valamint a Belügyminisztériumnak a támogatást és a bizalmat, amit nyújtott ennek az új képzési profilnak a létrehozásában. 

„Szabadka Város Önkormányzata szintén támogatta ennek az új képzési szaknak a megnyitását, mert az önkormányzatnak és ennek a hatalomnak az a célja, hogy iskoláztatásuk befejezése után minél több perspektivikus és jól képzett fiatal maradjon itthon Szerbiában“ – emelte ki Stevan Bakić polgármester. 

14759_2.jpg

Nikola Matković, a szabadkai Vegyészeti és Technológiai Iskola igazgatója kihangsúlyozta, hogy Aleksandar Vulin belügyminiszter látogatása hatalmas jelentőséggel bír, mert az első lépést jelenti a munkáltató, a szakközépiskolák és a diákok kapcsolatteremtésében.