Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester: „Szabadka a sportok városa volt, és az is maradt“

2021.12.21.

A Városháza dísztermében ma ünnepélyes keretek között kihirdették a Szabadka város év sportolója elismerés idei nyerteseit. A hagyományos rendezvényt Szabadka Város Önkormányzata, Szabadka Város Sportszövetsége és a Nove Subotičke novine hetilap szervezik közösen. A Szabadka legjobb sportolója címet a 2021. évben Barna Andrej, a Spartak úszója nyerte el, míg a legjobb sportközösségnek járó elismerést az idén a Spartak Női labdarúgó Klub és az országos bajnok Spartak Birkózó Klub érdemelték ki. Szabadka legjobb sportolóinak megválasztásán jelen volt Stevan Bakić polgármester is, aki alkalmi beszédét követően átadta a legjobb sportolónak és a legjobb kluboknak járó vándorserlegeket, az 1961. óta folyamatosan megszervezett, hagyományos rendezvény legértékesebb elismeréseit.

14806_1.jpg

„Ha esetleg valakiben kétségek merülnének fel, hogy Szabadka valóban a sportok városa-e, akkor látogasson el hozzánk, és legyen a vendégünk Szabadka város év sportolójának megválasztásán, ahol könnyen meggyőződhet arról, hogy Szabadka a sportok városa volt, hogy most is az, és hogy minden bizonnyal az lesz majd a jövőben is“ – mondta Bakić polgármester.

Miután emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évtizedekben ennek az akciónak a keretében számos olyan ász kapott elismerést, akik nem csak országunk sportéletében játszottak jelentős szerepet, de világszinten is, Stevan Bakić polgármester elmondta, hogy a legértékesebb, szenior kategóriában a rekordot Davor Štefanek birkózó tartja, aki nyolc alkalommal nyerte el a Szabadka város év sportolója címet.

 „Ez az akció is nagyszerűen tükrözi városunk sporttörténetét. Az 1961. óta folyamatosan megtartott esemény egyike a leghosszabb hagyománnyal rendelkező ilyen fajta rendezvényeknek Szerbiában. Gratulálok minden sportolónak és sportklubnak, melyek kiemelkedő eredményt értek el a 2021. évben, de azoknak is, akik versenybe szálltak az elismerésért, de ezúttal nem kerültek fel a ranglistára. Kívánom, hogy ez az elismerés ösztönözze mindnyájukat arra, hogy folytassák azt, amiben kiválóak“ – mondta Bakić polgármester.

14806_2.jpg

Hozzátette, hogy rendkívül nagy megtiszteltetés a számára, hogy átadhatja a vándorserlegeket Szabadka legjobb sportolójának, valamint Szabadka legjobb sportklubjainak.

„A serlegek 1961. óta tanúskodnak Szabadka sporttörténetének sikereiről, mert az összes korábbi győztes nevét tartalmazzák. Évről évre egyre nehezebbé válnak, és egyre nagyobb jutalmat jelentenek a nyerteseknek. Ez az ünnepélyes átadó méltán nevezhető a sport valódi ünnepének, ami még felemelőbbé teszi a decemberi és januári ünnepi hangulatot. A többnemzetiségű Szabadka, amelynek lakói minden ünnepről megemlékeznek, ezzel egy különleges, sportolókból álló „nemzettel” gazdagodik, és ezeknek az elismeréseknek az átadása, az ő ünnepük“ – emelte ki Stevan Bakić polgármester.

A jelenlévőket üdvözölte Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja is, aki elmondta, hogy a szabadkai sport megélt egy kihívásokkal teli covid-évet, továbbá, hogy a 2022. évi költségvetésben a sportra mintegy 124,5 millió dinár lesz elkülönítve.

 14806_3.jpg

„Ez egy jelentős növekedés, és ezúton is szeretnék köszönetet mondani Stevan Bakić polgármesternek a támogatásért és a megértésért, amit a szabadkai sportolók irányában tanúsít. Mert, bár mi valóban a sportok városa vagyunk, de ahhoz, hogy továbbra is azok maradjunk, segítséget kell nyújtanunk a sportkluboknak“ – mondta többek között Nataša Aleksić.

Davor Štefanek, Szabadka Város Sportszövetségének elnöke és ünnepelt sortolónk gratulált az elismerésben részesült sportolóknak, és ígéretet tett arra, hogy ugyan úgy mint eddig is, a jövőben is harcolni fog azért, hogy mindenki megfelelő feltételeket kapjon, hogy minél jobb eredményeket érjen el.

14806_4.jpg

„A legtöbb alkalommal nyertem el a Szabadka város év sportolója címet, és erre nagyon büszke vagyok. Az idén Magyarkanizsán játszottam utolsó mérkőzésemet, hozzásegítve klubomat a címszerzéshez, és a lehető legszebben mondtam ezzel búcsút a versenyszerű sportolásnak. Szabadka a sportok városa és mindig is az marad, és rajtunk, a vezető tisztségeket betöltőkön áll, hogy segítséget nyújtsunk, és feltételeket biztosítsunk ahhoz, hogy sportoljanak” – mondta Štefanek.

14806_7.jpg

Barna Andrej, a Spartak úszója nevében – aki az olimpiai játékokon képviselte Szerbiát – az elismerést a Spartak Úszó klub elnöke, Pavle Kujundžić vette át. Barna Andrej ugyanis jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, a megtisztelő elismerést pedig videóüzenetben köszönte meg.

14806_5.jpg

A legjobb szeniorok és sportklubok mellett a Szabadka város év sportolója akcióban kihirdették a legjobb pionírokat, juniorokat és veteránokat, és átadták a külön elismeréseket is.

14806_6.jpg