Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 17. ülésének bejelentése

2021.12.22.

„Holnap tartjuk Szabadka Város Képviselő-testületének 17. ülését. Ez lesz az idei év tizenharmadik és egyben az utolsó ülése. A tizenhetedik ülésen 15 napirendi pontunk lesz, közülük a legfontosabb természetesen a 2022-es költségvetés elfogadása. Szeretném hangsúlyozni, hogy örülök, hogy mint tavaly is, a katolikus karácsony előtt fogadjuk el a jövő évi költségvetést. Ez a 2020-as év kivételével csak egyszer fordult elő az elmúlt 15 évben, mert leginkább december 27. és 30. között fogadták el a költségvetést, és jónak tartom, hogy ezt most határidőre befejezzük” – mondta dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke a képviselő testület 2021. december 23., 9,00 órára összehívott 17. ülésének bejelentése alkalmából tartott mai sajtótájékoztatóján a Városháza Médiaközpontjában.

14807_1.jpg

A jövő évi költségvetés mindössze 1,10 százalékkal lesz nagyobb az ideinél, ami, az elnök szavai szerint azt jelenti, hogy a költségvetés reálisan lett megtervezve.

„Nem látom okát annak, hogy a költségvetés jövőre ne olyan módon és mértékben teljesüljön, mint az az idei évben történt, és mint tudjuk, az idén azzal dicsekedhetünk, hogy Szabadka város 2021. évi költségvetése rendkívül jó arányban teljesült. A 2022. évi költségvetés teljes összege 7 milliárd és 582 millió dinár, és a bevételi és kiadási oldal teljes mértékben egyensúlyban van. A vagyonadóból származó bevételek esetében öt százalékos növekedéssel számoltunk, ami azonban nem az adóalap növekedéséből ered, mert az nem változik, tehát az emberek nem fognak magasabb adót fizetni. Ezt az öt százalékos növekedést azért terveztük be, mert várhatóan javul majd a megfizettetés aránya, mint az az idei évben is történt“ – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette, hogy a beruházásokra egymilliárd 440 millió dinár lett előirányozva, és hogy ebből az összegből be kellene fejezni azokat a nagy méretű beruházásokat, melyek megvalósítása jelenleg folyamatban van városunkban.

„Természetesen, ezek mellett más infrastrukturális beruházásokat is végzünk majd, mint a Népszínház épületének kibővítése, az aquapark építése és egyéb infrastrukturális projektek, továbbá a város történelmi magjának megóvása. Meg szeretném említeni, hogy most először irányoztunk elő eszközöket építési tervek kidolgozására a Városháza épületének helyreállításához és az egykori polgármester, Bíró Károly házának felújításához a Városi Könyvtár közvetlen közelében, a Radić fivérek utca 7. szám alatt – tájékoztatta a sajtót dr. Pásztor Bálint.

14807_2.jpg

Elmondta továbbá, hogy a holnapi ülésen a képviselő-testület meghozza majd Kelebia általános szabályozási tervét, ami az első ilyen fajta tervdokumentum lesz, amely e település fejlesztését szolgálja.

„A tanácsnokok döntést hoznak majd három önkormányzati alapítású közvállalat: a Szabadkai Távfűtőművek, a Szabadkai Piacok és a Subotica-trans igazgatójának megválasztására meghirdetett pályázat lebonyolításáról, mivel az említett közvállalatok élén az idei év májusától megbízott igazgatók állnak, ezért pályázatot kell hirdetni, hogy a megbízott igazgatók kinevezését követő egy éven belül tisztségbe lehessen helyezni az új igazgatókat, négyéves megbízatási időre. Továbbá rendeletet hoznak a Szabadka város területén található lakóépületek, családi házak és lakások energiahatékonyságának növelésére nyújtott anyagi támogatásról, mely célra 15 millió dinár lett elkülön0tve. A testület döntést hoz a Szabadka város területén működő óvodák hálózatáról, és mint minden év végén, meghozza az önkormányzat személyzeti tervét“ – mondta el dr. Pásztor Bálint.

Szavai szerint a képviselő-testület következő ülése január második felére várható.

„Az elmúlt tíz évben ez nem így történt. A polgármester, és én magam is, a képviselő-testület elnökeként fontosnak tartjuk, hogy minél előbb jóváhagyást adjunk a közvállalatok éves működési terveire, hogy ők is idejekorán el tudják végezni feladatkörüket, vagyis hogy a lakosság számára elérhető legyen minden szükséges szolgáltatás“ – szögezte le dr. Pásztor Bálint.