Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szilveszteri ünnepség a Szabadság téren és újévi koncert a Városháza dísztermében

2021.12.22.

„A szabadkai önkormányzat és Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete az idén is megszervezik az óévbúcsúztató ünnepséget a város főterén. Szilveszter éjszakáján – mint azt már volt alkalmuk hallani – 22 óra 30 perctől az OK bend együttes fog játszani, és a program éjfél után egy óráig tart majd. Az új, 2022-es évet látványos tűzijátékkal és a pontosan éjfélkor felcsendülő Kék Duna keringő dallamaival fogjuk üdvözölni. Az újévi műsor bevezetőjét a Városháza dísztermében tartandó koncert képezi, amelyen a klasszikus zene kedvelői december 26-án 20 órától élvezhetik a Szabadkai Szimfonikus Zenekar gálahangversenyét“ – tájékoztatta a jelenlévőket Jasmina Stevanović, az újévi műsort szervező munkacsoport koordinátora a Városháza médiaközpontjában ma megtartott sajtótájékoztatón.

14808_1.jpg

Az ünnepi hangulatot jól kiegészítik a téli vásár karácsonyi díszben pompázó faházikói is, melyekben az árusok már két hete kínálják a szabadkaiaknak és az idelátogató vendégeknek minazt, ami a közelgő ünnepeket kellemessé teszi.

„A hagyományos Winterfest téli vásár, amely az idén tizedik alkalommal lett megrendezve, Szilveszter éjszakáján is nyitva lesz a látogatók előtt. Élnék az alkalommal, hogy megdicsérjem és megköszönjem mindazoknak az általános iskoláknak és tanáraiknak, akik örömmel tettek eleget felhívásunknak, hogy vegyenek részt az idei téli vásár jótékonysági akciójában, és saját készítésű ajándékokkal tegyék nemesebbé ezt a rendezvényt“ – mondta Jasmina Stevanović.

Kiemelte, hogy a város központi tere a korábbi évekhez hasonlóan az idén is körül lesz kerítve, és a látogatók biztonságáról őrök gondoskodnak. A körülkerített területre üveg és fém csomagolású italokat és pirotechnikai eszközöket tilos lesz bevinni.

Máté Krisztina a Szabadkai Szimfonikus Zenekar nevében elmondta, hogy a Városháza dísztermében december 26-án 20 órakor kezdődő újévi hangverseny szólistái Jelena Končar mezzoszoprán és Kurina Viktória hegedűművész lesznek.

„A műsor klasszikus zeneszerzők: Johann Strauss, Jean Sibelius, Gaetano Donizetti, Pablo de Sarasate, Pjotr Iljics Csajkovszkij és Georges Bizet műveiből lett összeállítva. A karmester Dejan Savić, a koncertmester pedig Miloš Nikolić lesz. Hálásak vagyunk az önkormányzatnak és Stevan Bakić polgármesternek, amiért támogatják a Szabadkai Szimfonikus Zenekar munkáját“ – mondta Máté Krisztina.

Aleksandar Medaković, a Szabadkai Idegenforgalmi Szervezet igazgatója elmondta, hogy a Turisztikai Információs Központ csütörtökön, december 23-án és pénteken, december 24-én 8:00-tól 16:00 óráig tart nyitva, és az érdeklődők ekkor vehetik át a Szabadkai Filharmonikus Zenekar koncertjére szóló belépőket, melyeket 1.000 dináros áron tudnak megvásárolni.