Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Mart aszfalttal töltöttek fel több utcát a Vasutas Telep Helyi Közösségben

2021.12.22.

„Örülök, hogy az idén nagyobb mennyiségű mart aszfalthoz jutottunk a Putevi Srbije Közvállalattól. Összesen 5.000 tonna aszfaltot biztosítottunk, amit most önkormányzatunk számos helyi közösségében használunk az utak felszórására. Ez a program 2018-ban indult, és azóta napjainkig, tehát az elmúlt négy évben ez a közvállalat megközelítőleg tizenegy és fél tonna mart aszfaltot adományozott városunknak, amivel jobb közlekedési feltételeket biztosítottunk az önkormányzat, de különösen az elővárosi települések területén, összesen több mint 22 kilométer hosszúságban“ – jelentette ki ma Szabadka alpolgármestere, Kern Imre, miután megtekintette a Kosta Trifković utca mart aszfalttal történő feltöltésén végzett munkálatokat a Vasutas Telep Helyi Közösségben.

14809_1.jpg

Miután köszönetet mondott a Putevi Srbije Közvállalatnak az adományért, Kern Imre elmondta, hogy az utak mart aszfalttal történő felszórása nagyon sokat jelent az elővárosi települések és helyi közösségek: Újfalu, Pescsara, Zorka, Kelebia, Vasutas Telep, Radanovác, Kisradanovác, Palics, Hajdújárás, Királyhalom és Csantavér lakóinak.

„Bajmok lesz a következő település, ahol mart aszfalttal javítjuk majd az utakat, így elmondhatjuk, hogy ezzel az akcióval gyakorlatilag valamennyi helyi közösséget lefedtünk, és úgy gondolom, hogy ez nagy könnyítést jelent a lakosok számára. Remélem, hogy jövőre megkezdődik a Tiszta Szerbia program megvalósítása is. Ezek közül több utca kap majd csatornavezetéket, és így azokat le tudjuk majd aszfaltozni“ – hangsúlyozta ki Kern Imre és hozzátette, hogy Szabadka város költségvetésében 5,5 millió dinár lett elkülönítve erre a célra, vagyis a mart aszfalt szállítására és felszórására, valamint az adomány után fizetendő forgalmi adóra.

14809_2.jpg

A Vasutas Telep Helyi Közösség Tanácsának elnöke, Mészáros Klaudió elmondta, hogy ebben a helyi közösségben a napokban 13 utcát szórtak fel mart aszfalttal, s ezek közül az egyik a Kosta Trifković utca.

„A lakosok néhány hónapja kérték, hogy javíttassuk meg az utat ebben az utcában, mert a számtalan hatalmas kátyú miatt sérülnek a járművek, különösen a futóművek. Köszönöm az önkormányzatnak, Kern úrnak és Magosi Zsuzsannának, hogy segítettek megoldani ezt a problémát. Örülök, hogy a Vasutas Telep lakói többé nem lesznek kénytelenek sárban járni“ – mondta Mészáros Klaudió.

A Kosta Trifković utca mart aszfalttal való feltöltésén végzett munkálatokat megtekintették Magosi Zsuzsanna, a helyi közöségekkel folytatott együttműködéssel megbízott polgármesteri tanácsos és Boros Elvira, a városi képviselő-testület tanácsnoka is.

14809_3.jpg