Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Megnyílt az ideiglenes menedékhely a Gaj utcában

2021.12.23.

Ma megnyitották a Gaj utca 50. szám alatt az ideiglenes menedékhelyet a hajléktalanok számára, melynek működtetésével a Vöröskereszt Szabadkai Városi Szervezete és a Szabadkai Caritas szervezet van megbízva. A Vöröskereszt a menedékhelyet ágyakkal, ágyneművel, evőeszközökkel látta el és szükség esetén ruhaneműt és lábbelit is biztosít. 

 14864_1.jpg

Az igénybe vevők számára a népkonyhaprogram normái szerint napi háromszori étkezést (reggeli, főtt ebéd és vacsora) biztosítanak.

A 0-24 órás ügyeletet a menedékhelyen a Vöröskereszt és a Caritas munkatársai és önkéntesei látják el. Az egészségügyi megelőző program részeként a Vöröskereszt az Egészségházzal együttműködve a menedékhely minden használójának orvosi vizsgálatot biztosít.

A hajléktalanok számára megnyitott menedékhelyen az átmeneti elhelyezés szolgáltatásainak igénybevételére vonatkozó eljárást a Szabadka Városi Szociális Központja végzi.

A fertőző betegségek, köztük a COVID-19 terjedésének megelőzése érdekében az ideiglenes menhelyen a munkaszervezés a Szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakorvosai által kiadott járványellenes intézkedéseknek megfelelően történik.

A 2021-es költségvetésben Szabadka város 500 ezer dinárt határozott meg az ideiglenes menhely működésére.