Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar újévi koncertje

2021.12.26.

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar a Városháza dísztermében megtartotta hagyományos újévi koncertjét. A klasszikus zenét kedvelők olyan neves zeneszerzők műveit élvezhették, mint Johann Strauss, Jan Sibelius, Gaetano Donizetti, Pablo de Sarasate, Pjotr Iljics Csajkovszkij és Georges Bizet. A csodás koncerten jelen volt Szabadka polgármestere, Stevan Bakić is, aki üdvözlő beszédében elmondta, mennyire büszke a Szabadkai Szimfonikus Zenekarra, melynek ma esti koncertje méltó nyitány a küszöbön álló 2022-es évhez.

14867_1.jpg

„Mi itt ma azzal a kívánsággal és reménnyel búcsúztatjuk az óévet, hogy az új esztendő jobb, szebb és sikeresebb legyen. Büszke vagyok a Szabadkai Szimfonikus Zenekarra, mert mai koncertjükkel csodálatos módon üdvözölték a jövő, 2022-es évet. Mindenkinek jó egészséget, sok szeretetet és örömöt kívánok“ – üzente a jelenlévőknek Stevan Bakić polgármester.

A koncert szólistái Jelena Končar  mezzoszoprán és Kurina Viktória hegedűművész, a karmester Dejan Savić, a koncertmester pedig Miloš Nikolić voltak.

 14867_2.jpg