Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester részt vett a Yueco RTV legjobb edzők akciójának díjátadó ünnepségén

2022.01.22.

A Yueco Rádió és Televízió 23. alkalommal hirdette ki Szabadka város és a Szerb Köztársaság legjobb edzőit. E médiaház sportújságírói szerint 2021 legjobb edzője helyi szinten Boris Arsić, a Spartak NLK szakmai stábjának vezetője, a legjobb eredményeket elért edző Veselin Rakočević (Spartak Teniszklub) és a fiatalabb kategóriákkal való munka legjobb edzője Petar Kopunović (Spartak Női Vízilabdaklub), míg a legjobb edzők nemzeti szinten a szerb vízilabda válogatott szövetségi kapitánya Dejan Savić és a szerb taekwondo válogatott szövetségi kapitánya Dragan Jović. A Yueco RTV külön elismerését a hagyományos "Legjobb edzők" akció keretében a Szerbiai Karate Szövetség szövetségi edzője, Roksanda Atanasov, a kiemelkedő sportmunkásnak járó díjat pedig a híres birkózó és edző, Sreten Damnjanović kapta, aki jelenleg a Spartak Birkózóklub és a magyarkanizsai Vajdasági Birkózó Akadémia igazgatója. A Forum szállodában ma megtartott díjátadó ünnepségen jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere is, aki a megjelentekhez intézett beszéd után átadta a díjat Dejan Savić szövetségi kapitánynak.

14912_1.jpg

Bakić polgármester ebből az alkalomból elmondta, hogy a Yueco TV Szabadka egyik jelképe, az általa kezdeményezett és 23 éve a legmagasabb szinten tartott elismerés pedig nagyon fontos ennek a városnak, különösen, mert Szerbia legsikeresebb sportszakembereit is bevonja.

„A tavalyi év a nagy sikerek időszaka volt a szabadkai sport számára, amikor valóban igazoltuk, hogy a „sport városa” vagyunk. 2021-ben polgármesterként számos alkalommal volt módom nagy sportesemények vendége lenni, gratulálni a díjazottaknak és a díjakat átadni. A legfontosabb, hogy sok minőségi beszélgetést folytattam sportmunkásokkal, edzőkkel és vezetőségekkel, hogy a Szabadkai Sportszövetséggel, az illetékes tartományi titkársággal és a minisztériummal együttműködve mindent megtegyünk mind az egyéni versenyzők, mind pedig a sportcsapatok munkakörülményeinek javítása érdekében” – mondta Bakić polgármester.

14912_2.jpg

Bakić polgármester kiemelte milyen boldog, amikor a Spartak SE három sportcsaládjának képviselőit és edzőit látja - Bojan Arsićot a női labdarúgóklubtól, Veselin Rakočevićet a teniszklubtól és Petar Kopunovićot a női vízilabdaklubtól és hogy mindannyian büszkék vagyunk a szabadkai legendára, Sreten Damnjanovićra, aki sokat adott a birkózásnak és Szabadkának.

"Gratulálok minden díjazottnak, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy ma átadhatom a legjobb edzőnek járó díjat vízilabda-válogatottunk szövetségi kapitányának, Dejan Savićnak, akit már a világ legjobb vízilabda edzőjének is megválasztottak. Az évek során Dejan Savić mindannyiunknak örömet, büszkeséget hozott és Szerbiánkba vetett hitet, amikor a legnagyobb szükségünk volt rá. Ez az érem a hála és elismerés szerény jele, melyben az egyik szabadkai szerkesztőség részesíti, mint minden szabadkai képviselője, abban a reményben, hogy helyet kap a legfényesebb európai, világ- és olimpiai érmek között, melyeket megnyert” – mondta Stevan Bakić polgármester.

14912_3.jpg

A díjazottakról készült kisfilm vetítését követően Danijela Pinter, a Yueco RTV sportszerkesztőségének szerkesztője átadta a díjakat a legjobb edzőknek. A Spartak NLK vezetője, Boris Arsić helyett, aki hivatalos kötelezettségei miatt nem lehetett jelen, a díjat fivére, a klub főtitkára, Bojan Arsić vette át. Dragan Jovićnak és Roksanda Atanasovnak, akik szintén nem tudtak részt venni a mai ünnepségen, később adják át a díjakat.

14912_4.jpg

A díjazott edzők köszönetet mondtak a Yueco RTV sportszerkesztőségének a díjakért. Dejan Savić kiemelte, hogy megtiszteltetés, hogy öt év után ismét megkapja ezt az elismerést, úgy fogalmazott, otthon érzi magát Szabadkán, és bízik abban, hogy a párizsi olimpiai játékok után is megkapja a Yueco TV díját.

14912_5.jpg

A mai ünnepségen jelen volt Tomislav Karadžić, a Szerb Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke és Szabadka díszpolgára, Nataša Aleksić, a városi tanács sport- és ifjúságügyért felelős tagja, Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség főtitkára, Jožef Pinter, a Yueco RTV igazgatója és sok más vendég.