Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester gratulált Szent Száva napja, az iskolák ünnepe alkalmából

2022.01.27.

Ezúton szeretném tájékoztatni a szabadkai és a szélesebb körű nyilvánosságot, hogy elkaptam a Covid 19 fertőző betegséget, amit a tegnapi tesztem igazolt. Otthoni ápoláson vagyok, nincs hőemelkedésem, de minden polgártársamnak megerősíthetem, hogy a koronavírus számos szakember szerint ezen enyhébb törzse is nagy kihívásokat és nehézségeket jelent egészségünkre.

 14920_1.jpg

Egyike vagyok azon sokak közül, akik naponta megfertőződnek mind városunkban, mind az egész ország területén. Remélem, hogy a vírus egy enyhébb változatának ilyen tömeges terjedése a világjárvány végének kezdetét jelenti, de az egyetlen dolog, amiben biztosak lehetünk, az az, hogy az egészségházunkra és közkórházunkra óriási a nyomás nehezedik, és a hozzám hasonlóan háromszor beoltott emberek klinikai képe sokkal enyhébb.

Ezért arra kérem az egészséges embereket, hogy vegyék fel a védőoltást, amely jelentősen segíti őket abban, hogy egy esetleges fertőzés következményei minél enyhébbek legyenek a maguk, hozzátartozóik és az egészségügyi ellátórendszer számára.

Elnézést kérek minden intézménytől és magánszemélytől, akikkel találkoznom kellett volna, valamint azon rendezvények szervezőitől, amelyekre meghívást kaptam, de nem lesz módom részt venni azokon.

Tartsuk tiszteletben a védekezési intézkedéseket, vegyük fel a védőoltást, óvjuk egymást és egészségügyi dolgozóinkat.

Mindenekelőtt jó egészséget kívánva minden polgártársamnak, kihasználom az alkalmat, hogy gratuláljak a szabadkai diákoknak, egyetemistáknak és a pedagógusoknak Szent Száva, az iskola védőszentjének ünnepe és állami ünnepünk alkalmából.

Boldog Száva-napot! Éljen Szabadka! Éljen Szerbia!