Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Hercegovina estet

2022.02.05.

A Hercegovina Hagyományápolók Egyesülete napjának megünneplése keretében ma este tartották meg a palicsi Kisvendéglőben a kilencedik Hercegovina estet. E hagyományos eseményre nagyszámú résztvevő és vendég érkezett Kelet-Hercegovinából, akiket Szabadka város nevében, Stevan Bakić polgármester nevében és a saját nevében is Srđan Samardžić, a városi tanács gazdaságért felelős tagja köszöntött, hangsúlyozva, hogy a hagyományápoló egyesületek és az ilyen hagyományőrző és a szülőföld hagyományait ápoló jellegű összejövetelek megszervezése a jövőben a szabadkai önkormányzat támogatását fogják élvezni.

14953_1.jpg

A hercegovinaiak, a Hercegovinából származók leszármazottai és a Hercegovina-barátok hagyományos összejövetelének keretében alkalmi kulturális és szórakoztató programot adtak elő Blagoje Baković költő, Slavko Jeknić guzlás, Jovan Jovanović színész, a Mironosice énekkar, a Mladost ME, Nina Stanković szólóénekes és a Bole zenekar.

A Hercegovina Hagyományápoló Egyesület alapító közgyűlését 2014. január 26-án, Dušanovón tartották, február 15-én pedig Szabadkán az első csatlakozási találkozót. Az Egyesület napja február 15., szeptember 21-e, Kisboldogasszony napja pedig az Egyesület védszent ünnepe.