Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Támogatás a környezetvédelemmel foglalkozó civil egyesületeknek

2022.02.07.

Bognár Pásztor Hajnalka, a városi tanács mezőgazdasági ügyellek megbízott tagja, Vitković Aleksandar, a Mezőgazdasági Titkárság titkára és Žika Reh, a Környezetvédelmi Szolgálat vezetője a Városháza médiaközpontjában ma megtartott sajtótájékoztatón elmondták, hogy Szabadka Város Önkormányzata az idén is pályázatot hirdetett a Szabadka város területén működő civil szervezetek környezetvédelemmel kapcsolatos projektjeinek támogatására.

 14958_1.jpg

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az egyesületek legfeljebb 150.000 dináros támogatásra pályázhatnak, továbbá, hogy a pályázat révén összesen 2,5 millió dinárt fognak kiosztani a helyi környezetvédelmi alapból.

A civil egyesületek négy területen pályázhatnak projekttevékenységeik finanszírozására vagy támogatására, nevezetesen: a levegő minőségének javítása, a hulladékkezelési rendszer fejlesztése, a természeti értékek hirdetése és Szabadka és környéke biológiai sokféleségének megőrzése, illetve a környezeti tudat erősítésére irányuló egyéb tevékenységek.

A pályázat szövege és a jelentkezési lap a mai naptól letölthető Szabadka Város Önkormányzatának hivatalos honlapjáról (a Pályázatok és hirdetmények menüpont alatt), hogy arra 2022. február 28-áig lehet jelentkezni, és a benyújtott pályázatok rangsorolása a tervek szerint március 9-éig lesz közzé téve. A projekteket december 1-jéig kell megvalósítani, a pénzügyi beszámoló benyújtásának határideje pedig 2022. december 20-a.

A sajtótájékoztatón továbbá elhangzott az is, hogy a tavalyi pályázati kiírásra harminckét jelentkező volt, és ebből harminc pályázat nyert támogatást.  

A pályázattal kapcsolatban további tájékoztatást elektronikus úton a zivotnasredina@subotica.rs címen, illetve a 024/626-973 telefonszámon lehet kérni.