Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A vásári rendezvények, kiállítások szervezésének és lebonyolításának finanszírozására vonatkozó pályázat bejelentése

2022.02.09.

A Városháza Médiaközpontjában ma bejelentették a pályázatot a 2022. évben Szabadka város területén szervezett vásárok, kiállítások révén megvalósított közhasznú projektek finanszírozására, amelyet 2022. február 10-én, csütörtökön hirdetnek meg. A tavalyi eredményekről és az idei pályázat részleteiről a média képviselőit Góli Csilla, a pályázati beadványok értékelésével és rangsorolásával, valamint a pályázati tevékenységek értékelésével foglalkozó bizottság elnöke és Kikity Andrea, a Gazdasági, Helyi Gazdaságfejlesztési és Idegenforgalmi Titkárság titkára tájékoztatta.

14960_1.jpg

A konferencián elhangzott, hogy az egyesületek legfeljebb 250.000 dinárra pályázhatnak, és összesen 2,5 millió dinár kerül kiosztásra a pályázat keretében.

„Tavaly is ugyanekkora volt a kiosztandó eszközkeret és a civil szervezetek maximum 250 ezer dinárra pályázhattak. 17 pályázati kérelmet nyújtottak be, és minden egyesületet támogattunk. A pályázók körét illetően megállapítottuk, hogy a város területén többéves, hagyományos rendezvényekkel rendelkező egyesületek jelentkeztek. Bátorítom az új, kevesebb gyakorlattal rendelkező egyesületeket, hogy jelentkezzenek az önkormányzat pályázatain, hiszen nem bonyolult a pályázati eljárás, az adatlapok és a mellékletek egyszerűek, a Titkárság munkatársai mindig készek magyarázatot adni a pályázattal kapcsolatos összes kérdésre” – mondta Góli Csilla.

14960_2.jpg

Kiemelte, hogy a tavalyi pályázat minden résztvevője teljesített projektjét, és december 31-ig be is nyújtotta a szükséges beszámolókat.

Kikity Andrea arról tájékoztatott, hogy a pályázat 15 napig tart, ami azt jelenti, hogy február 25-ig várják a jelentkezéseket, addig lehet a közigazgatás iktatójában vagy postán leadni a pályázati kérelmet.

Elmondta továbbá, hogy a pályázati kiírás szövege és a jelentkezési lap holnaptól lesz letölthető Szabadka város hivatalos honlapján, a Pályázatok és hirdetmények menüpont alatt.

14960_3.jpg

„Kizárólag civil szervezeteknek szóló pályázatról van szó, melyre a 2022. február 10. és december 15. között, vagyis az idei évben megvalósuló rendezvényekkel lehet jelentkezni” – hangsúlyozta Kikity Andrea.