Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartotta második rendkívüli ülését Szabadka Város Képviselő-testülete

2022.02.11.

Szabadka Város Képviselő-testülete, a Városháza dísztermében megtartott második rendkívüli ülésén egyhangúlag hozott rendeletet az állandó összetételű, Szabadka Város Választási Bizottsága elnökének, elnökhelyettesének, tagjainak, helyettes tagjainak, titkárának és titkárhelyettesének felmentéséről és kinevezéséről.

 14964_1.jpg

A mai ülést ezzel az egyetlen napirendi ponttal a Szerb Köztársaság Nemzetgyűlése által meghozott, február 4-én kihirdetett és február 8-án hatályba lépett új törvény miatt kellett összehívni, mert az új választási törvény szerint minden szerbiai község és város képviselő-testülete köteles a törvény hatálybalépésétől számított hét napon belül, azaz február 15-ig ülését tartani, melyen kinevezi a helyi választási bizottság tagjait, helyettes tagjait, titkárait és titkárhelyetteseit.

A helyhatósági választásokról szóló törvény alapján az állandó összetételű választási bizottságot az elnök, tíz tag, az elnökhelyettes és tíz helyettes tag képezi abban a helyi önkormányzatban, amely 100-500 ezer bejegyzett választóval rendelkezik.

A választási bizottság elnökét, elnökhelyettesét, tagjait és helyettes tagjait a képviselő-testület nevezi ki, a választási bizottság titkárát és titkárhelyettesét a képviselő-testület nevezi ki a képviselő-testület elnökének javaslatára.

14964_2.jpg

A helyi önkormányzatról szóló új törvény értelmében a képviselőcsoportba nem tartozó tanácsnokoknak is joguk van tagra, illetve helyettes tagra a választási bizottságban.