Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Két játszótér épült a NIS Rt. adományából Palicson és Hajdújáráson

2022.02.11.

Dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselő, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és a Szerbiai Kőolajipari Vállalat Rt. képviselői közösen adták át rendeltetésének a palicsi és hajdújárási játszótereket, amelyek a NIS Rt. 1,3 millió dináros adományából épültek fel. A munkálatokat helyi vállalkozók végezték, melyek keretében ütésgátló talajborítót és új hintákat szereltek fel, valamint tájékoztató táblákat mindkét játszótéren, a palicsi játszótéren emellett dupla libikókát, lengőhidat és multifunkcionális eszközöket.

14965_1.jpg

Dr. Pásztor Bálint köszönetét fejezte ki ezért az adományért, és kiemelte, hogy Szabadka Város és a NIS Rt. együttműködésének nagy hagyományai vannak, és a vállalat eddig kilencmillió dinárt adományozott a szabadkai önkormányzatnak különböző sport projektekre és művelődési projektekre.

14965_2.jpg

"Egyes korábbi időszakokban voltak bizonyos hiányosságok a volt városvezetés és a Szerbiai Kőolajipari Vállalat Rt. közötti kommunikációban. Ezért történhetett meg, hogy Palics, Hajdújárás és Ludas lakosai nehezményezik a próbafúrást, amelyhez a vállalat rendelkezik minden szükséges tartományi szintű engedéllyel. Mindezeket a helyzeteket a települések lakóival közös kommunikációban oldottuk meg. Egy ilyen megbeszélést tartottunk 2021. november 22-én, amikor megállapodtunk abban, hogy ennek a kommunikációnak még magasabb szintűnek kell lennie, vagyis a vállalatnak mindig helyre kell hoznia a dolgok természetéből adódóan néha előforduló károkat, és vissza is kell adnia valamit a lokális közösségnek. Ennek a megállapodásnak az eredménye ez a mai esemény is Hajdújáráson és Palicson. Ez még csak a kezdet, az együttműködést folytatjuk, mert ez nem csak a szabadkai polgárok és mindezen települések lakóinak az érdeke, hanem a Szerbiai Kőolajipari Vállalat érdeke is. Szabadka Város nevében köszönöm ezt az adományt és az együttműködés iránti nyitottságot. Mi is igyekszünk a kommunikációt megfelelővé és kölcsönös érdekűvé tenni” – hangsúlyozta Dr. Pásztor Bálint.

Predrag Radanović, a NIS Rt. gyártórészlegének igazgatója kijelentette, hogy a Szerbiai Kőolajipari Vállalat működésének jövőképe a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalásra irányul.

14965_3.jpg

„A hajdújárási és a palicsi két játszótér kiépítése jó példa a NIS Rt. és a szabadkai önkormányzat közötti sikeres együttműködésre. Ez egy apró hozzájárulás ahhoz, hogy társadalmilag felelős vállalatként bizonyítson, amely a jövőben is folytatja a már több éve nagyon sikeres együttműködést Szabadka Várossal. A két játszótérre szánt adomány értéke 1. 300 000 dinár” – mondta Predrag Radanović.

 14965_4.jpg