Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megjelent a pályázat a kulturális projektek 2022. évi finanszírozására vagy társfinanszírozására

2022.02.18.

Milanka Kostić, a Városi Tanács oktatásért és kultúráért felelős tagja, valamint Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára, a Városháza Médiaközpontjában tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Szabadka város pályázatot hirdet kulturális projektek 2022. évi finanszírozása vagy társfinanszírozása Szabadka város területén. A konferencián elhangzott, hogy február 21-én, hétfőn további két pályázatot is meghirdetnek: a társadalmi és humanitárius célú programok és projektek finanszírozására vagy társfinanszírozására, valamint a házi segítségnyújtás és házi gondozás finanszírozására vagy társfinanszírozására a 2022. évben Szabadka város területén.

14977_1.jpg

Jasmina Stevanović elmondta, hogy a Szabadka város területén a 2022. évben kulturális projektek finanszírozására vagy társfinanszírozására vonatkozó pályázatot olyan, a város számára kiemelt fontosságú kulturális projektekre írták ki, amelyek a kultúra, a művészet megőrzésére, előmozdítására és a kortárs művészeti alkotótevékenység fejlesztésére vonatkoznak és erre a rendeltetésre 43 millió dinárt irányoz elő a városi költségvetés.

„A pályázat február 18-tól március 20-ig, azaz március 21-ig tart, mert március 20-a vasárnap, tehát 30 napig. Felhívjuk a kultúra terén működő érdekelteket, hogy nyújtsák be színvonalas, tartalmas és innovatív projektjeiket, melyeknek a nyilvános pályázatra benyújtott kérelmek elbírálásának előírt kritériumai szerint meg kell felelniük a kultúra általános érdekének, a céloknak és prioritásoknak. Az egyik követelmény a projekt hatása a közösség kulturális életének minőségére” – mondta Jasmina Stevanović, és hozzátette, hogy a bizottság a törvénynek megfelelően minden projektet a kritériumok alapján értékel, és javaslatot tesz a polgármesternek, aki meghozza a végső döntést.

14977_2.jpg

„Emlékeztetek arra, hogy a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsairól szóló törvény értelmében a nemzeti tanácsok is javaslatot tesznek a nemzeti kisebbségek kulturális területen működő egyesületei és művelődési rendezvényei számára pályázat útján nyújtott pénzeszközök elosztására” – mondta Jasmina Stevanović.

Milanka Kostić elmondta, hogy 11 kulturális területre hirdették meg a pályázatot, és azon kulturális tevékenység folytatására bejegyzett intézmények vehetnek részt, művészeti és más egyesületek, magánszemélyek - művészek, kulturális munkatársak és szakemberek, és más kulturális jogalanyok, kivéve a köztársasági, tartományi és önkormányzati alapítású intézményeket, melyek finanszírozása a kultúráról szóló törvény szerint történik, és nem vehetnek részt az alapítójuk által meghirdetett pályázatokon.

14977_3.jpg

„Amennyiben a pályázó magánszemély, a támogatás kizárólag annak a jogi személynek folyósítható, melynek révén a projekt megvalósul, a pályázóval partneri viszonyban van vagy más módon vesz részt a projektben. A jóváhagyott eszközök természetes személy számlájára nem folyósíthatók, és a kedvezményezett utólag nem változtatható. A pályázó egy kitöltött jelentkezési lapot köteles benyújtani a bizottsághoz az 1. számú űrlap elnevezésű nyomtatványon, amely letölthető az önkormányzat hivatalos honlapjáról. Minden egyes projektre külön kell pályázni és a jelentkezést a szükséges dokumentumokkal együtt külön borítékban kell benyújtani. Az 1. számú űrlapon a pályázati felhívás I. pontjában felsorolt művelődési területek közül csak egyet lehet kiválasztani. A hiányos és késve benyújtott pályázati anyagokat, illetve amelyek nem felelnek meg a felhívásban meghirdetett feltételeknek, a bizottság nem veszi figyelembe.” – tájékoztatott Milanka Kostić.

Jasmina Stevanović bejelentette, hogy február 21-én, hétfőn további két pályázatot hirdetnek meg: a társadalmi és humanitárius célú programok és projektek finanszírozására vagy társfinanszírozására, valamint a házi segítségnyújtás és házi gondozás finanszírozására vagy társfinanszírozására a 2022. évben Szabadka város területén.

"Kiemelt figyelmet fordítunk a szolgáltatások fejlesztésére a szociális védelemben. A polgári szervezetekkel való jó együttműködés eredményeként, és tekintettel az egyesületek ezen a területen fennálló igényeire, a szociálpolitikai intézkedések terén még nagyobb keretösszeggel folytatjuk. 2021-ben pályázat útján 13,3 millió dinárral finanszíroztuk a társadalmi és humanitárius szervezetek szociális védelem területén megvalósuló projektjeit, programjait, pályázaton 53 projekt kapott támogatást. Idén a városi költségvetéséről szóló rendelettel erre a célra megnöveltük az összeget és 15 millió dinárt terveztünk, a hiányzó házi gondozás és segítségnyújtási szolgáltatások finanszírozására, illetve társfinanszírozására kiírt pályázatra pedig 4,48 millió dinárt – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

14977_4.jpg

A konferencián elhangzott az is, hogy a Szabadka város területén megvalósuló kulturális projektek 2022. évi finanszírozására vagy társfinanszírozására kiírt pályázattal kapcsolatos minden további információ munkanapokon 8-14 óráig a 024/626-885 telefonszámon, Szabadka Város Önkormányzatának Társadalmi Tevékenységek Titkárságán kapható.