Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 20. ülésének bejelentése

2022.03.02.

„A képviselő-testület holnap tartja 20. rendes ülését, melynek napirendjén 25 pont szerepel. Megbeszélést tartottam a frakcióvezetőkkel és arra kértem őket, hogy a parlamenti választási kampány hangulatát ne vigyék át erre az ülésre, legyen az méltó Szabadkához és a városi képviselő-testülethez” – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza Médiaközpontjában tartott mai sajtótájékoztatóján, melyre a 2022. március 03-ára, csütörtökön 09.00 órára összehívott 20. rendes képviselő-testületi ülés alkalmából került sor.

14997_1.jpg

Kiemelte, hogy a holnapi ülést követően megkezdődik Szabadka város 2023-2032. időszakra, vagyis az elkövetkező évtizedre vonatkozó fejlesztési terve kidolgozásának folyamata és ismertette, hogy a kidolgozási határidő 2022. december 23.

"Szabadka város fejlesztési tervében szerepelnie kell az infrastruktúra fejlesztésének, a környezetvédelemnek, a szociális és gazdasági kérdéseknek, és a városunk fejlődése szempontjából fontos minden egyéb kérdésnek. Úgy gondolom, hogy a vasút fejlesztése és az Y-elágazás autópályásítása, valamint a környezetvédelmi intézkedések megfelelő alapot teremtenek a város fejlődéséhez, a városfejlesztési tervnek pedig konkrét intézkedéseket és konkrét cselekvéseket is tartalmaznia kell” – mondta dr. Pásztor Bálint.

Ismertette továbbá, hogy az egyik napirendi pont a Szabadka város mezőgazdasági és a vidékfejlesztési politikájának megvalósítását támogató 2022. évi intézkedési program meghozataláról szóló határozat lesz.

„A legfontosabb, hogy e határozat alapján három pályázat kerül kiírásra a mezőgazdasági termelők számára – a hitelkamat társfinanszírozására, a talajtermékenység ellenőrzésének társfinanszírozására és a falusi rendezvények szervezésének társfinanszírozására. Ezeket a pályázatokat az önkormányzat minden évben meghirdeti és a határozat meghozatalát követően hamarosan sor kerül idén is a kiírásukra. Az idei eszközkeret hétmillió dinár” – emelte ki.

14997_2.jpg

Elmondta, hogy napirenden szerepel még az önkormányzati alapítású alapítványok és alapok tavalyi évi működési beszámolóinak elfogadása és az idei évi pénzügyi terveik jóváhagyása is.

„Kinevezések is szerepelnek a holnapi ülés témái között, nevezetesen az összes közvállalatunk és közművállalatunk felügyelőbizottsági tagjainak kinevezése, mert leteltek a mandátumaik. Nagyon fontosnak tartom, hogy a városi képviselő-testület mindig mindenről időben döntsön és semmilyen ügyben ne legyen csúszás vagy késés. Ez az elv vezérelt bennünket az elmúlt másfél évben, és törekedni fogunk arra, hogy ez továbbra is így legyen – mondta dr. Pásztor Bálint.