Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester megtekintette a Szivác utcában folyó aszfaltozási munkálatokat

2022.03.10.

Szabadka polgámestere, Stevan Bakić ma Srđan Samardžić tanácstaggal és Ognjen Golubovićtyal, a Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójával együtt megtekintette a szabadkai Kisbajmok Helyi Közösségben található Szivác utcában folyó aszfaltozási munkálatokat. Bakić polgármester kijelentette, hogy nagyon elégedett a Vojput vállalat által végzett munka minőségével, és rendkívül örül annak, hogy a közel 18 millió dinár értékű munkálatokra egy szabadkai cég lett alkalmazva.

15013_1.jpg

„E városrész lakói már régóta várják azt a pillanatot, amikor birtokba vehetik az 570 méternyi új, rendezett aszfaltutat, és ez a pillanat hamarosan elérkezik. Miután ez a munka befejeződik, egy körforgalmat is tervezünk építeni a Kiskőszeg utca és a Mácsva utca kereszteződésében, és meghosszabbítjuk az utat a Kisbajmok Ipari Övezet irányában, amivel feltételeket teremtünk a további fejlődéséhez, és ugyanakkor jelentős mértékben tehermentesítjük a Zombori utat is“ – mondta Stevan Bakić.

A polgármester kiemelte, hogy tegnap befejeződtek az útépítési  munkálatok a hajdújárási Dózsa György utcában, és bejelentette, hogy március folyamán több utca aszfaltozása is befejeződik, így például Palicson a Jasenovac utca és a Virágos utca, a Sándor Helyi Közösségben a Bányász utca, a Sétaerdő Helyi Közösségben a Luka Botić utca, illetve Csantavéren a Második szőlőskertek.

„E munkálatok összértéke 76 millió dinár, amit közel három kilométernyi új aszfaltút megépítésére biztosítottunk. Ezt az tette lehetővé, hogy felelősségteljesen és komolyan viszonyultunk az önkormányzat pénzügyeihez, így egy reális, és a lakosság igényeihez igazodó költségvetést tudtunk biztosítani“ – hangsúlyozta ki Bakić polgármester.

 15013_2.jpg

Hozzátette, hogy a következő időszakban várhatóan megkezdődnek a munkálatok a Proletár brigádok utcában is, ahol felújítják és ki is szélesítik majd az úttestet, de mint mondta, fel lesz újítva a Jovan Mikić és az Arsenije Čarnojević utca is.

„Az önkormányzat 170 millió dinárnyi támogatásra pályázott a Tartományi Nagyberuházási Alapnál, amiből több utca aszfaltozását tervezzük megvalósítani. Egy úttest megépítéséhez bármely utcában, és nem csak a mi városunkban, egy erős Szerbiára van szükség“ – üzente Stevan Bakić polgármester.

 15013_3.jpg

Ognjen Golubović elmondta, a Sziváci utca aszfaltozása többek között azért is fontos Szabadka város számára, mert ennek az útnak a mentén találhatók azok a telkek, melyeken a tervek szerint a Kisbajmok Ipari Övezet terjeszkedik majd tovább, illetve ide lesz kihelyezve a nagybani terménypiac is.

15013_4.jpg