Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Vanja Udovičić miniszter látogatása Szabadkán

2022.03.11.

A szerbiai önkormányzatok rendszeres látogatása és a szerbiai iskolák tornatermeinek felszerelését célzó program keretében Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter Dane Basta tartományi ifjúsági és sporttitkárral és Stevan Bakićtyal Szabadka polgármesterével közösen ma látogatást tett a szabadkai Szent Száva Általános Iskolában, majd ellátogatott a Prozivka Sport és Szabadidő Központba, ahol megtekintette a Spartak-Prozivka Úszó Klub edzését. Udovičić ennek kapcsán kijelentette, hogy  mai látogatásának célja, hogy megmutassa: közös csapatmunkával bármi elérhető, továbbá, hogy a helyszínen tájékozódjon arról, milyen kihívásokkal küzdenek a helyi sportegyesületek.

15014_1.jpg

„Beszélni szeretnénk a sportolókkal és a klubok képviselőivel, hogy megvizsgáljuk, milyen módon tudnánk az iskolai sport rendszerét fejleszteni, hogyan tudjuk biztosítani az iskolás gyermekek számára az ingyenes sportolás lehetőségét, hogy kiszélesítsük bázisunkat, és hogy lehetőséget adjunk valamennyi polgárunknak, hogy ezekben a kihívásokkal terhes időkben megfelelő feltételeket kapjanak a sportoláshoz. Ma egy szabadkai általános iskolának adományoztunk sportfelszereléseket és kellékeket, és ez már az ötödik iskola ebben a városban, amely sportfelszerelést kapott ennek a projektnek a kezdete óta, melynek keretében megújítjuk az iskolák sportfelszerelését és kellékeit Szerbia szerte“ – mondta Udovičić miniszter.

Kiemelte, hogy az ország iskolai tornatermeinek egy harmadában mára felújították a sportfelszerelést és a kellékeket, és elmondta, hogy az adomány hálóval felszerelt kapukból, kosárlabda palánkokból, röplabda hálókból és 40 labdából áll, tíz-tízből mind a négy csapatsport részére.

„Ilyen módon szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy az általános iskolai gyermekek a lehető legjobb feltétek mellett tudjanak sportolni a tornaórákon, és mivel az iskolai tornatermeket a helyi klubok is használják edzéseikhez, így egyben a helyi sportegyesületek fejlődését is szolgáljuk“ – emelte ki Udovičić miniszter.

15014_2.jpg

Háláját fejezte ki Szabadka polgármesterének, Stevan Bakićnak, amiért – mint mondta – elkötelezte magát a fiatalok és sport megsegítése mellett.

„Erről tanúskodik az az adat is, hogy évente több mint 280 millió dinárt különítünk el az ifjúságpolitikára és sportfejlesztésre, de a nagy számú olimpiai érem is, amit e város sportolói szereztek, ily módon szerezve dicsőséget Szabadkának és Vajdaságnak, de egész hazánknak is. Ez egyben bizonyíték arra is, hogy bármely közegből lehet kiemelkedő sporteredményeket elérni“ – hangsúlyozta ki Vanja Udovičić miniszter.

Stevan Bakić polgármester kiemelte, hogy Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter ma nagy örömet okozott a Szent Száva Általános Iskola diákjainak, azoknak a sándori, békovai és más településeke élő gyerekeknek, akik ebbe az iskolába járnak, ugyanis az iskola röplabda és kosárlabda felszerelést kapott, kapukkal és kosárlabda palánkokkal, melyek összértéke 450.000 dinár.

„Most az iskola szabadtéri kézilabda pályája, amelynek felújításába a szabadkai önkormányzat a tartománnyal együtt több mint hárommillió dinárt fektetett, teljes mértékben használhatóvá válik. A tornaterem kapacitása pedig, amelyben a Tartományi  Sport és Ifjúsági Titkársággal közösen szintén három millió dinárt ruháztunk be, új kosárlabda palánkokkal bővül“ – mondta Stevan Bakić polgármester.

15014_3.jpg

Hozzátette, hogy nagy büszkeséggel töltötte el, amit a 2012-ben alapított Spartak-Prozivka Úszó Klub sikereiről hallott. Ez a sportegyesület, amely különböző korosztályokban több mint 260 tagot számlál, jelentős sikereket ér el.

„Éppen most, amíg itt beszélgetünk, e klub legjobb úszói Szerbia Nyílt Úszóbajnokságán vesznek részt, amely ma kezdődik és március 13-áig tart, a vajdaság ifjú úszóinak nemrégiben  megtartott tornáján pedig, a klub összesítésben második helyezést ért el, összesen 29 éremmel, melyekből 12 arany. Élnék az alkalommal, hogy köszöntetet mondjak Udovičić miniszter úrnak és Dane Basta tartományi titkár úrnak a mai látogatásért, a Spartak-Prozivka Úszó Klubnak pedig még sok sikert kívánjak az elkövetkező versenyeken. Ez még egy jó példa arra, hogy a szabadkai önkormányzat a több hatalmi szinttek együttműködve mindent megtesz azért, hogy minél jobb feltételeket biztosítson a sportoláshoz városunkban“ – üzente Szabadka polgármestere, Stevan Bakić.

15014_6.jpg

A Spartak-Prozivka Úszó Klub nevében Udovičić miniszternek, Basta tartományi titkárnak és Bakić polgármesternek Bojan Rašković, a Spartak-Prozivka Úszó Klub elnöke mondott köszönetet. Bojan Rašković egyébként az Ifjú Tehetségeket Támogató Alap ösztöndíjazottja volt, és az Újvidéki Egyetem Testnevelési Karának egyik legjobb diákja.

 15014_5.jpg