Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Az építészet nyílt napjai

2022.03.15.

A Műszaki Iskola és az Építőmérnöki Kar szervezésében ma kezdődött az ötödik Építészeti Napok az Építőmérnöki Karon. Ezt a kétnapos rendezvényt, amelyen az általános és középiskolák végzős tanulóinak lehetőségük lesz megismerkedni az építőipari szakmával, a szabadkai önkormányzat és Stevan Bakić polgármester nevében Srđan Samardžić nyitotta meg, a Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja.

15021_1.jpg

Beszédében kiemelte, hogy ezzel egy nemes tevékenységi területre, az építészetre hívják fel a figyelmet, amely szép épületeivel Szabadkát felismerhetővé és autentikussá tette az országban és a nagyvilágban.

„Szabadka város kiemelten fontosnak tartja az oktatási intézmények és a gazdaság együttműködését, az igények felismerését és a gazdaság igényeire való reagálást, a mai rendezvényen keresztül pedig hangsúlyosan az építőipari tevékenységet. Büszkék vagyunk a Műszaki Iskola és az Építőmérnöki Kar kiváló oktatási feltételeire, amit mindig hangoztatunk is.” – mondta Samardžić.

15021_2.jpg

Kiemelte, hogy ez a két intézmény biztosítja az iparosok, technikusok és egyetemi végzettségű csúcsszakértők formális képzésének feltételeit, és emlékeztetett a nem formális felnőttképzés fontos folyamatára és a megszerzett kompetenciák elismerésének lehetőségeire az előzetes tanulás elismerésén keresztül.

Az építőipari cégek, tervezőirodák, építőanyag-gyártók jelenlévő képviselőit, a tanulókat és egyetemi hallgatókat Iso Planić, a Műszaki Iskola igazgatója és Dr. Milan Trifković, a szabadkai Építőmérnöki Kar dékánja köszöntötte.

15021_3.jpg