Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Fesztiválok

Jazzik Festival

8349_1.jpgJazzik festival nastao je 2010. godine kao rezultat rada okupljenih ljubitelja džeza na čelu sa Gaborom Bunfordom, renomiranim subotičkim saksofonistom, a kao projekat “UP&UP” društva za konsalting i menadžment, i organizaciju kulturno-umetničkih događaja. Održava se u aprilu, mesecu u kojem je najviše rođendana muzičara-legendi džeza. Ovaj festival neguje mejnstrim pravac u džezu obraćajući se široj publici sa željom da približi ovaj pravac većem auditorijumu. Pored oficijalnog programa na kojem nastupaju svetski džez muzičari, Jazzik posebno promoviše mlade talente džez muzike, omogućavajući im usavršavanje na brojnim radionicama i predavanjima koja se održavaju u toku festivala i koja su otvorena i besplatna za sve zainteresovane, omogućujući im motivaciju koju dobijaju nastupom u promotivnom delu programa i džemujući zajedno sa svetskim džezerima na sešnima nakon oficijalnog programa.
Sešni  su  najposećeniji i najugodniji  deo festivala pored oficijalnog programa. To su momenti lepote, kako za ljubitelje džeza, tako i za muzičare koji uživaju u neposrednoj razmeni pozitivne energije i muzike… Jazzik je do sada ugostio muzičare iz Nemačke, Austrije, Hrvatske, Italije, Mađarske, Brazila, Amerike i naravno  Srbije. Od 2011. godine, Jazzik organizuje poseban program namenjen deci, pod nazivom  Junior Jazzik, pružajući u Srbiji jedinstvenu priliku najmlađima da uživaju u džez muzici prilagođenoj njima.


Od 2014. godine, Jazzik prerasta u samostalnu instituciju koja funkcioniše kroz Udruženje građana „Jazzik“. Sudeći po izjavama medija, ali i broju publike koja posećuje ovaj festival,  Jazzik je trenutno jedan od najznačajnijih kulturno – edukativnih događaju u Subotici, a njegovu publiku čini spoj predstavnika svih generacija koji  vole ovu muziku.

U orgaizaciji Jazzik festival, ostvarena je saradnja i sa drugim kulturnim institucijama: Muziška škola Subotica, Junior Music Studio, Narodno pozorište Subotica, Art bioskop Aleksandar Lifka, Somborski Green Town Jazz Fest, Američki kutak Gradske biblioteke Subotica i mnogim drugim
Jazzik je promovisao i bio odskočna daska za mnoge mlade muzičare iz ovog regiona, posebno iz Subotice...
Pokrovitelji petog Jazzik-a su: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje I Grad Subotica.
Više o Jazzik festivalu možete naći na www.jazzikfestival.com

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Međunarodni festival fantasy & horror filma (31.10.2019.-03.11.2019.)