Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Našem gradu poklonjena „Pisanica od srca”

17.03.2016.

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije poklonili su gradu Subotici „Pisanicu od srca“ - oslikano veliko uskršnje jaje, rad naivnih slikara iz Podravine. Pisanicu, postavljenu na platou ispred Franjevačke crkve, otkrili su i na taj način izvršili svečanu primopredaju zamenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, direktor turističke organizacije ove županije Zdravko Mihevc i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

 10016_1.jpg

Ivan Pal je, obraćajući se medijima, istakao da je ovo veliko uskršnje jaje - „Pisanica od srca“, simbol prijateljstva, ljubavi i radosti Uskrsa i Vaskrsa, da turistička organizacija Koprivničko-križevačke županije ovaj projekat realizuje od 2007. godine i da „Pisanicu od srca” prvenstveno karakterišu želja da se dobro pokloni dobrim i dragim ljudima širom sveta i da se promoviše brend hrvatske naive.

Gradonačelnik Maglai je naglasio da poklon Koprivničko-križevačke županije istovremeno nagoveštava i početak uspešne saradnje između grada Subotice i ove županije i da oslikano veliko uskršnje jaje - „Pisanica od srca“, građane Subotice i sve ljude dobre volje koji ga budu videli uvodi u proslavu uskršnjih, odnosno vaskršnjih praznika.

Naivni slikari iz Koprivničko-križevačke županije do sada su izradili više od 50 „Pisanica od srca“ koje ukrašavaju trgove i galerije Njujorka, Los Anđelesa, Pariza, Praga, Budimpešte, Milana, Rima, Vatikana, Beča, Graca i mnogih drugih gradova.

10016_2.jpg