Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvoren „Šopi ritejl park”

17.03.2016.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i direktor MPC Properties Tomas Viladsen danas su, presecanjem vrpce, svečano otvorili prvi u nizu „Šopi ritejl parkova“ u Srbiji. „Šopi ritejl park” (Shoppi Retail Park) se nalazi na Segedinskom putu 88, u Subotici, i zauzima površinu od 10.000 kvadratnih metara. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 10 miliona evra.

 10017_1.jpg

Izgradnja, odnosno otvaranje prvog modernog trgovačkog centra u gradu – „Šopi ritejl parka”, vidljivi je znak da Subotica napreduje i da se reafirmiše kao centar trgovine, izjavio je gradonačelnik Maglai.

- Kada smo, sredinom jula prošle godine, na ovom mestu postavljali kamen temeljac mnogi su bili skeptici da će već u martu 2016. godine biti otvoren prvi moderan tržni centar u Subotici. Projekat je, kao što vidite, u potpunosti realizovan. Zahvalio bih se firmi MPC što je investirala u naš grad. Za Suboticu je izuzetno važno što je u ’Šopi ritejl parku’ posao dobilo 200 naših sugrađana, a meni je posebno drago da su predstavnici investitora iskazali volju i spremnost da u budućem periodu investiraju u proširenje ovog kompleksa i da otvaraju nova radna mesta – istakao je Jene Maglai.

Tomas Viladsen je kazao da je „Šopi ritejl park” izgrađen u rekordnom roku – za tačno osam meseci i jedan dan od postavljanja kamena temeljca.

- Upravo danas, na svečanom otvaranju, možemo da se pohvalimo informacijom da je ’Šopi ritejl park’ 100 odsto izdat i da ga karakteriše odlična ponuda internacionalnih i domaćih brendova, što samo potvrđuje njegov značaj i poslovni potencijal. On predstavlja investiciju vrednu svake pažnje, kako na finansijskom planu, tako i na planu razvoja lokalne zajednice. Zahvaljujem se gradonačelniku Subotice, kao i svim institucijama gradske uprave na izuzetnoj saradnji i podršci u procesu dobijanja svih potrebnih dozvola – rekao je Viladsen.  

„Šopi ritejl park” će biti otvoren svih sedam dana u nedelji, od 9 do 23 časa. Sve prodavnice imaju direktan ulaz sa centralnog parkinga koji ima kapacitet za 300 vozila.

10017_2.jpg