Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljen 17. „Super Enpi karate kup“

18.03.2016.

Karate klub „Enpi“ u nedelju, 20. marta 2016. godine, u subotičkoj Hali sportova „Dudova šuma“, po sedamnaesti put organizuje veliku sportsku manifestaciju - Internacionalni karate turnir pod nazivom „Super Enpi karate kup“, na kome će nastupiti više od 1.500 takmičara iz 13 zemalja: Nemačke, Austrije, Poljske, Slovačke,  Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, BiH, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

10019_1.jpg 

Predsednik KK „Enpi“ Milorad Ćopić je, na pres konferenciji upriličenoj tim povodom u Medija-centru Gradske kuće, izjavio da ja na prethodnih 16 turnira nastupilo više od 23.000 sportista iz 17 evropskih država i da će KK „Enpi“ najbolje organizovati upravo predstojeći, 17. „Super Enpi karate kup“.

- Prošle godine smo bili domaćini Svetskog prvenstva u karateu. Od 23 svetska šampionata koja su do danas održana, Prvenstvo sveta u Subotici je proglašeno za najbolje organizovani šampionat u istoriji Svetske Šotokan karate asocijacije. Na iskustvima vezanim za besprekornu organizaciju tog međunarodnog karate spektakla baziramo naš veliki optimizam kada je reč o organizaciji ovogodišnjeg ’Super Enpi kupa’ – rekao je Ćopić, i dodao da je ovaj turnir izuzetna prilika da se proveri forma svih takmičara uoči Prvenstva Evrope koje će se za dve sedmice održati u nemačkom gradu Nirnbergu .

Predsednik Skupštine grada Subotice i potpredsednik Organizacionog odbora 17. „Super Enpi karate kupa“, Ilija Maravić,  izrazio je zahvalnost Karate klubu „Enpi“ na svim dosadašnjim aktivnostima koje su doprinele i promociji Subotice, kao grada sporta i turizma.

- Verujem da će i ovo, sedamnaesto po redu međunarodno karate takmičenje, i po kvalitetu, i po organizaciji, biti na nivou prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva. Grad Subotica podržava klubove poput KK ’Enpi’, istina ne u meri u kojoj tako uspešni klubovi očekuju i zaslužuju, ali nadam se da će lokalna samouprava u narednom periodu prepoznati kvalitet takvih sportskih kolektiva i još konkretnije im pomagati, tim pre što naš grad ima višestruku korist od organizacije velikih međunarodnih sportskih manifestacija kao što je 'Super Enpi karate kup' – naglasio je Ilija Maravić.

Član Organizacionog odbora 17. „Super Enpi karate kupa“, Milenko Pejušković, smatra da će 20. mart - Međunarodni dan sreće, biti dan radosti i za naš grad, pre svega za „Radijalac“ koji će, kako je rekao, toga dana obeležiti dečji smeh i graja velikog broja učesnika koji će nastupiti na ovom internacionalnom takmičenju.    

Otvaranje turnira je u nedelju, 20. marta, u 9:30 časova. Takmičenje (17. „Super Enpi karate kup“, 2. „Kobudo super Enpi karate kup“ i 1. „Kyokushin super Enpi karate kup“) će se odvijati na 16 borilišta, u dve sale - u stonoteniskoj sali na spratu (za uzrast do 10 godina) i u velikoj sali Hale sportova (ostali takmičari). Takmičenje u katama održaće se od 10 do 14 časova, a od 14 do 18 časova takmičenje u borbama. Ulaz je besplatan.