Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za Davora Štefaneka

18.03.2016.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, primili su danas, u Gradskoj kući, Davora Štefaneka, člana Rvačkog kluba „Spartak” i državnog reprezentativca u rvanju grčko-rimskim stilom koji je na tek minulom  Evropskom prvenstvu u Rigi (Letonija) osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 66 kg. Prijemu su prisustvovali Sreten Damnjanović, trener u RK „Spartak”, i Andrija Romić, predsednik RK „Spartak”.

10020_1.jpg 

Čestitajući Davoru Štefaneku na izvanrednom rezultatu, gradonačelnik Maglai je rekao da je srebrna medalja osvojena u Rigi istovremeno i uspeh grada Subotice i Rvačkog kluba „Spartak”.

- Mislim da bi grad Subotica trebalo da bude zahvalan za uspehe koje si postigao. U narednom periodu lokalna samouprava mora maksimalno da pomogne i tebi, i Klubu, kako bi postizao još bolje rezultate i svrstao se među velikane koji su u proteklih nekoliko decenija obeležili rvački sport u našem gradu – istakao je Jene Maglai, i dodao da je, kada je reč o sportu i sportskoj infrastrukturi u Subotici, jedan od prioriteta da se pronađe rešenje za izgradnju nove sportske hale u kojoj bi se obezbedili svi uslovi neophodni za neometano nadmetanje sportista i organizaciju velikih domaćih i međunarodnih sportskih manifestacija.

Vjekoslav Ostrogonac je izrazio zadovoljstvo što se Rvački klub „Spartak” i rvanje u našem gradu vraćaju na staze stare slave.

- Verujem da će Subotica, posle dužeg vremena, ponovo imati olimpijskog šampiona. Čestitam i rukovodstvu Kluba što je uspelo da te vrati i što ćeš iz ’Spartaka’ nastupati na Olimpijskim igrama u Riju. Svi smo ponosni na tebe i tvoje rezultate - kazao je Ostrogonac.

Davor Štefanek je naglasio da je Subotica njegov grad i da u Rvačkom klubu „Spartak” želi da okonča svoju sportsku karijeru.

- U Suboticu sam se vratio u januaru ove godine, i već je stigla medalja. Ima nešto u toj rvačkoj sali iz koje se postižu odlični rezultati. Zahvaljujem se na svemu i očekujem da se ponovo vidimo još u ovoj godini. Svi znamo da je moj glavni cilj osvajanje medalje u Riju. Drago mi je što ljudi u Subotici daju značaj medalji osvojenoj u Letoniji. To mi mnogo znači, tim pre što sam na Evropsko prvenstvo otišao iz punih treninga, jer mi je glavni cilj osvajanje medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru. Rusa Islam-Beka Albijeva, koji me je zasluženo savladao u finalnoj borbi u Rigi, čekam u Riju, spreman da mu se revanširam - rekao je Štefanek

Na prijemu se zahvalio i trener Sreten Damnjanović. On je podvukao da Davor Štefanek, koji je na svetskim prvenstvima osvojio dve, a na evropskim prvenstvima četiri medalje, i pored toga što je menjao klupske boje, nikada nije otišao iz Subotice.

- Voleo bih da se Štefaneku ispune želje vezane za osvajanje medalje na Olimpijadi u Riju, a bilo bi mi veoma drago i da me, kada za to dođe vreme, zameni na mestu trenera – izjavio je Damnjanović.

Na Evropskom prvenstvu u Rigi još naša dva reprezentativca osvojila su srebrne medalje: Aleksandar Maksimović u kategoriji 71 kg, i Viktor Nemeš u kategoriji 75 kg.

10020_2.jpg