Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Apoteka „Venus” izdaje lekove za recept

19.03.2016.

Zahvaljujući naporima rukovodstva Mesne zajednice „Mali Bajmok” i velikoj podršci člana Gradskog veća zaduženog za oblast socijalne zaštite, Milimira Vujadinovića, privatna apoteka „Venus”, koja posluje  u prostorijama MZ „Mali Bajmok” (Franje Kluza broj 2), u lepezu svojih usluga uvrstila je i izdavanje lekova na recept. To je veliko olakšanje za, pre svega, naše starije sugrađane koji žive na prostoru ove mesne zajednice, jer od danas više neće morati da odlaze u grad po lekove.

10021_1.jpg 

Milimir Vujadinović je, obraćajući se medijima nakon kraćeg sastanka sa rukovodstvom MZ „Mali Bajmok”, podsetio da je u septembru 2012. godine tadašnje rukovodstvo ove mesne zajednice sklopilo ugovor sa vlasnikom apoteke „Venus” u kome nije definisana njegova obaveza izdavanja lekova na recept.

- Uspeli smo, kao što smo i obećali, da prevaziđemo problem nastao zbog velikog propusta tadašnjeg rukovodstva MZ ’Mali Bajmok’. Zahvaljujem se aktuelnom rukovodstvu mesne zajednice, na čelu sa predsednikom Skupštine Sašom Gravorcem, na ogromnim naporima uloženim da naši, pre svega stariji sugrađani koji žive na teritoriji ove mesne zajednice mogu da podižu lekove na recept u apoteci ’Venus’. Izrazio bih zahvalnost i vlasniku te apoteke, kao i nadležnima iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, filijale u Subotici, na razumevanju ispoljenom tokom rešavanja ovog problema -  istakao je Vujadinović.

On je dodao da je na današnjem sastanku sa rukovodstvom MZ „Mali Bajmok” zaključeno da je do sada rešeno barem pedeset odsto problema definisanih u junu prošle godine.

10021_2.jpg

- Pojedinci su predlagali da zatvorimo apoteku ’Venus’ i da raskinemo ugovor. To je, valjda, najlakše uraditi, ali mi smo vodili računa i o potrebama građana, i o onima koji rade u ovoj apoteci, jer bi zatvaranje dovelo i do ukidanja radnih mesta. Mi smo sačuvali radna mesta, sačuvali one koji plaćaju porez i došli do toga da građani mogu da kupuju lekove na recept - naglasio je Milimir Vujadinović.

Saša Gravorac je rekao da je za Skupštinu MZ „Mali Bajmok”, formiranu 1. septembra 2015. godine, među prioritetnim zadacima bilo da reše jedan od najvažnijih problema na koji su im građani te mesne zajednice ukazali, a to je izdavanje lekova na recept u apoteci koja posluje u prostorijama MZ „Mali Bajmok”.

- Posle šest meseci konačno smo uspeli da, mukotrpnim radom, rešimo ovaj  problem. Svi stanovnici MZ ’Mali Bajmok’ od danas mogu u apoteci ’Venus’ da podižu lekove na recept. Ono što je vrlo karakteristično jeste da je stanovništvo u našoj mesnoj zajednici uglavnom staračka populacija i da je njima veliki problem bio da odlaze po lekove u grad. Ubuduće neće morati to da čine jer je obezbeđeno da se ovde, gde je i ambulanta, izdaju lekovi na recept. Dobro što je uspostavljena saradnja između ambulante i apoteke, tako da će najfrekventniji lekovi koji se najčešće izdaju biti obezbeđeni u ovoj apoteci – istakao je Gravorac, izražavajući istovremeno zahvalnost Milimiru Vujadinoviću na velikoj podršci u rešavanju ovog problema.

10021_3.jpg