Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Održan 17. „Super Enpi karate kup“

20.03.2016.

„Super Enpi karate kup“ je po 17. put održan u Subotici, u organizaciji Karate kluba „Enpi“. Učestvovalo je 1.620 takmičara u raznim starosnim kategorijama iz 12 zemalja Evrope koji su ovaj turnir iskoristili za proveru forme pred predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se održati u nemačkom gradu Ninbergu. Organizatori su postavili 16 borilišta - 12 u velikoj sali, a četiri, na kojima su se borili takmičari uzrasta do 10 godina, u stonoteniskoj sali, na spratu Hale sportova „Dudova šuma“.

10022_1.jpg 

Predsednik Organizacionog odbora 17.  „Super Enpi karate kup“ Bogdan Laban je, na ceremoniji svečanog otvaranja, pozdravio sve učesnike i poželeo im dobrodošlicu u naš grad i puno uspeha na turniru. On je istakao da je ponosan što je po drugi put na čelu jednog ovakvog organizacionog odbora turnira.

- Prošle godine, u oktobru, organizovali smo Svetsko prvenstvo na kojem smo imali oko 2.000 sportista. Danas smo, takođe, domaćini jednog velikog sportskog događaja zahvaljujući, pre svega, predsedniku KK ‘Enpi’ Miloradu Ćopiću i našoj maloj podršci. Subotica je grad sportova i nama je drago da imamo ovakve sportske radnike koju mogu da organizuju velike međunarodne manifestacije na kojima se okupe takmičari iz cele Evrope. Danas je ovde prisutno više od 1.600 sportista iz 12 zemalja.  Drago nam je zbog toga i sigurno ćemo i ubuduće pomagati ovakve manifestacije koje su u interesu grada – naglasio je Bogdan Laban.  

Predsednik KK „Enpi“ Milorad Ćopić je, obraćajući se medijima, kazao da je prezadovoljan odzivom takmičara, jer u današnje vreme, kako je rekao, karate turnir se smatra izuzetno uspešnim ako na njemu učestvuje 500 takmičara.

- Ima nešto u Subotici što se dopada našim gostima i zbog čega se rado vraćaju u naš grad. Jedan od razloga je i u tome što im ponudimo interesantan boravak, da dođu dan ranije i obiđu Palić, salaše... Imamo puno kvalitetnih takmičara koji će iskoristiti turnir kao pripreme pred nastupajuće Evropsko prvenstvo, zbog čega smo i pomerili turnir za nedelju dana ranije. Ako budemo zadržali ovako kvalitetan Organizacioni odbor na čelu sa Bogdanom Labanom onda bismo sledeće godine turnir organizovali u tri dana - kazao je Ćopić.