Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Raspisan konkurs Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda Grada Subotice

30.03.2016.

Konkurs Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda Grada Subotice raspisuje se radi formiranja rang liste za dodelu sredstava za učešće za stambene kredite, odnosno za poboljšanje uslova stanovanja. Mogu se prijaviti lica koja žive u bračnoj, vanbračnoj zajednici ili su samohrani roditelji sa najmanje jednim detetom. Konkurs je otvoren do 19. aprila 2016. godine.

10037_1.jpg

Podnosilac prijave na konkurs treba da pribavi potvrdu od banke (NLB, Eurobank) da je kreditno sposoban, na ukupan traženi iznos sredstava, od Fonda i  Banke, i da istu priloži uz prijavu. U toku 2016. godine je predviđeno 9,3 miliona dinara  za dodelu za učešće u stambenim kreditima, odnosno u kreditima za poboljšanje uslova stanovanja. Za učešće za stambene kredite Fond dodeljuje sredstva do 15.000 evra, a povrat tih sredstava je u roku od 25 godina.

Krediti  koji su namenjeni  za poboljšanje uslova stanovanja, adaptacijom, dodeljuju se u iznosu do 4.500 evra, a rok za vraćanje je 10 godina. Prilikom  uzimanja  kredita  za poboljšanje uslova stanovanja odobrava se iznos do 9.000 evra, a sredstva se vraćaju u roku od 25 godina.

Povlastice koje daje Fond su sledeće:

10037_2.jpgSredstva Fonda su beskamatna, ukoliko osoba koja konkuriše i ima jedno dete dodeljen iznos vraća u potpunosti, za dvoje dece 75%, a ukoliko ima troje 12,5%, dok su osobe sa četvoro ili više dece oslobođene vraćanja celokupnog iznosa kredita. Naknadno se može podneti zahtev Fondu ukoliko dođe do povećanja broja članova porodice rođenjem, odnosno usvojenjem  deteta, da se na još neotplaćeni deo kredita obračuna povlastica u zavisnosti od broja dece.

Konkurs se objavljuje u Službenom listu Grada Subotice, na zvaničnom sajtu Grada Subotice i Fonda. Redosled  na rang  listi se određuje  na osnovu broja dece, kao i na osnovu njihovog  uzrasta, s tim da se za jedno dete dobija 20 bodova. Obrazac  prijave se nalazi na sajtu Grada Subotice, odnosno Fonda, a može se preuzeti i u prostorijama Fonda, kao  i  u  pomenutim  bankama.

Prijave se mogu predati u Uslužnom centru Gradske uprave, odnosno poštom na adresu Trg slobode br. 1, Komisiji za stambene odnose Grada Subotice sa naznakom Prijava na konkurs za formiranje rang liste Stambeno- kreditnog pronatalitetnog fonda Grada Subotice.

Predsednica Upravnog odbora Stambeno-kreditno pronatalitetnog fonda Grada
mr Helena Suljić