Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održan Okrugli sto na temu "Analiza sprovođenja bilateralnog sporazuma između Republike Srbije i Mađarske"

29.03.2016.

U Plavoj sali Gradske kuće 29. marta 2016. godine, u organizaciji Centra za regionalizam iz Novog Sada održan je Okrugli sto na temu analize sprovođenja bilateralnog sporazuma između Republike Srbije i Republike Mađarske o zaštiti prava mađarske odnosno srpske nacionalne manjine koje žive u dve države. Okrugli sto je deo projekta koji realizuje Centar a koji se bavi bilateralnim sporazumima o zaštiti prava nacionalnih manjina koje je Srbija zaključila sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom i Makedonijom.

10040_1.jpg 

Na skup su pozvani predstavnici Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, predstavnici institucija kulture, mediji. U svojstvu novog predsednika Mešovite međudržavne komisije osnovane na osnovu Sporazuma sa Mađarskom, okruglom stolu je prisustvovao Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministartvu za rad, boračka i socijalna pitanja. Učesnike skupa pozdravio je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Predstavnici organizatora Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam i Jelena Perković, saradnica Centra upoznali su prisutne sa detaljima projekta dok je Tatjana Tucić, istraživačica u Centru prezentovala detalje preliminarnog izveštaja o primeni Sporazuma.

10040_2.jpg

Nakon kraće diskusije skup je završen najavom narednih događanja u okviru projekta te informacijom o sastanku Mešovite međudržavne komisije.