Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 39. sednica Skupštine Grada

31.03.2016.

Na sednici Skupštine Grada, koja je održana u četvrtak, između ostalog usvojena je Odluka o sahranjivanju i grobljima, izvršen je rebalans budžeta za ovu godinu, zatim usvojeno je rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog preduzeća "Palić-Ludaš" za 2016. godinu, koje se već nalazilo i na dnevnom redu prethodne sednice, kada većina odbornika nije podržala usvajanje rešenja.

10044_1.jpg

Usvajanjem Odluke o sahranjivanju i grobljima je odlučeno, da sahranjivanjem i drugim radnjama vezanim za sahranjivanje od sada može da se bavi isključivo Javno komunalno preduzeće „Pogrebno”. Odluka je doneta na osnovu odluke Ustavnog suda Srbije, prema kojoj odluku treba uskladiti sa važećim zakonom. Pre glasanja vođena je rasprava u trajanju od dva sata, pošto su gradonačelnik i više odbornika zamerili predlogu odluke da njenim usvajanjem biće ograničena slobodna tržišna utakmica i da će doći do monopola. Zbog toga su na trgu pred Gradskom kućom protestvovali i privatna pogrebna preduzeća.

Skupština Grada je izvršila rebalans budžeta, pošto se od aprila smanjuje broj zaposlenih u javnom sektoru. Biće otpušteno 170 radnika, kojima će biti isplaćena otpremnina u ukupnom iznosu od 41,5 miliona dinara. Otpuštanjem lokalna samouprava na godišnjem nivou uštedeće oko 25 miliona dinara.