Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zaključeni kolektivni ugovori za JKP „Vodovod i kanalizacija” i JKP „Suboticagas “

01.04.2016.

U Gradskoj kući danas su zaključeni kolektivni ugovori za Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija” Subotica i Javno komunalno preduzeće „Suboticagas“. U ime grada Subotice (osnivača) ugovore je potpisao gradonačelnik Jene Maglai, u ime poslodavaca direktori JKP „Vodovod i kanalizacija ” i JKP „Suboticagas ”, Valerija Tot Godo i Dragan Božinović, a u ime organizacije sindikata JKP „Vodovod i kanalizacija” glavni poverenik sindikata "Nazavisnost" Antun Skenderović i Najdanović Viktor, predsednik sindikata JKP „Suboticagas”.

10045_1.jpg

Potpisivanju kolektivnih ugovora prisustvovao je Ištvan Huđi, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Subotice i Mirko Bajić, predsednik predstavnika osnivača u odbor za pregovore u vezi sa zaključivanjem Kolektivnog ugovora kod poslodavca.

Kolektivnim ugovorima kod poslodavca, u skladu sa zakonom, uređuju se prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa, međusobni odnosi, zaštita zaposlenih na radu i u vezi sa radom, zarade i ostale naknade, prava sindikata i Poslodavca, kao i druga pitanja od značaja za socijalno ekonomski položaj, prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih, sindikata, Poslodavca i Osnivača.

10045_2.jpg

Kolektivni ugovori uređeni su u skladu sa Zakonom o radu, Posebnim kolektivnim ugovorom za javna preduzeća u komunalnoj delatnosti na teritoriji Republike Srbije i Posebnim kolektivnim ugovorom za javna i javno komunalna preduzeća grada Subotice.

Direktorka Valerija Tot Godo, tim povodom izjavila je da je sa potpisivanjem kolektivnog ugovora stvorilo jedan kompromis između zaposlenih poslodavca i Gradske uprave, i sa tim i jedna radna atmosfera kako bi se ispunili sve te obaveze što je Zakonom predviđeno ili što nas Zakon obavezuje.  

Direktor JKP „Suboticagas” Dragan Božinović je istakao: „Današnje potpisivanje je značajno za preduzeće jer možemo da nastavimo dalje aktivnosti u vezi potpisivanja posebnih ugovora za svakog radnika i konačno su definisana sva prava i odgovornosti radnika.“