Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Pokrajina obezbedila sredstva za nastavak radova na Narodnom pozorištu

20.04.2016.

U skladu sa odlukom o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je gradu Subotici 27 miliona dinara za 6. fazu radova - nastavak adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta. Tim povodom, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković i gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišli su radove na obnovi Narodnog pozorišta.

10101_1.jpg 

Gradonačelnik Maglai je izjavio da napokon počinju da se pojavljuju obrisi i novog dela zgrade Narodnog pozorišta, da se radovi u poslednje vreme odvijaju zacrtanom dinamikom i da se očekuje da će krov i fasada biti završeni do kraja godine, a centar grada dobiti novi i lepši izgled.

– Vrednost investicije u ovoj fazi je 225 miliona dinara, s tim da je 145 miliona dinara izdvojila AP Vojvodina. Republika je za radove u šestoj fazi izgradnje Narodnog pozorišta obezbedila 35 miliona dinara, a ako svoj udeo u finansiranju ispuni i Pokrajina steći će se svi preduslovi za raspisivanje javne nabavke i nastavak radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta – istakao je Jene Maglai.

Nebojša Malenković je podvukao da odlučnost pokrajinske Vlade da se završi rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici nikada nije bila pod znakom pitanja.

– Podsetiću vas da smo do današnjeg dana isplatili 367 miliona dinara za rekonstrukciju ovog zdanja. Za nas je pitanje rekonstrukcije Narodnog pozorišta pitanje očuvanja kulturnog identiteta ne samo Vojvodine nego i cele Srbije. I zato danas gradonačelniku Subotice predajemo novu odluku o dodeli sredstava koja će da omogući novu, 6. fazu radova, odnosno da u potpunosti zaštitimo zgradu pozorišta od daljih spoljnih uticaja. Vrednost odluke koja će pomoći da se radovi nastave je 27 miliona dinara – naglasio je Malenković.