Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpisani ugovori za finansiranje projekata u oblasti kulture i saobraćaja

05.05.2016.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine potpisala je ugovore o dodeli sredstava za realizaciju 14 projekata koji će doprineti razvoju kulture i kvalitetnijoj saobraćajnoj infrastrukturi na teritoriji deset vojvođanskih opština. Za projekat „Nastavak adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta-Narodnog kazališta-Népszínház 6. faza” gradu Subotici dodeljena su sredstva u iznosu od 27.007.528,12 dinara. U ime grada Subotice ugovor je potpisao gradonačelnik Jene Maglai.

 10124_1.jpg

Zamenik direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Bela Bodrogi je, tim povodom, izjavio da se danas potpisuju ugovori koji će našim građanima da omoguće veću bezbednost u saobraćaju i kvalitetniju saobraćajnu infrastrukturu u Staroj Pazovi, Čenti, Apatinu, ali i da doprinesu očuvanju, unapređenju i zaštiti 10124_2.jpgkulturnih i nacionalnih posebnosti lokalnih sredina kroz nastavak radova na pozorištu u Subotici i Bačkom Petrovcu, i sanaciju zgrade Kasine u Vrdniku.

Za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je na poslednjem konkursu dodelila 90 miliona dinara, dok je za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture dodelila 60 miliona dinara.

Dodeljivanjem sredstava za realizaciju projekata u oblasti kulture, Uprava za kapitalna ulaganja pruža podršku lokalnim samoupravama na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata koji će doprineti očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalnih sredina, stvarajući tako pozitivan ambijent ne samo za regionalni i ruralni razvoj, već i razvoj kulturnog turizma, ali i za kreiranje prepoznatljivog i autentičnog identiteta lokalne zajednice.