Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljen 10. Međunarodni i regionalni „SuSajam 2016”

16.05.2016.

Na 10. Međunarodnom i regionalnom sajmu – „SuSajam 2016”, koji će se od 2. do 4. juna održati u subotičkoj Hali sportova, predstaviće se oko 200 izlagača iz sedam zemalja: Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Republike Srpske i Srbije. Partner ovogodišnjeg sajma je berlinska opština Treptov-Kepenik.

10143_1.jpg

Direktorka JKP „Subotičke pijace“ Ilinka Vukoja je, na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom, kazala da će se učesnici „SuSajma” predstaviti na oko 1.600 kvadratnih metara unutrašnjeg izložbenog prostora, kao i na značajnoj izložbenoj površini izvan Hale sportova.

Prema njenim rečima, pripreme za ovogodišnji sajam blagovremeno su započete, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke za opremanje odnosno izgradnju izložbenog prostora izabran najbolji ponuđač, firma „Mundial” d.o.o. iz Beograda, koja je i na 9. „SuSajmu” opremila izložbeni prostor.

Ona je istakla da finansijska sredstva predviđena za održavanje sajma nisu na nivou prošlogodišnjih, da je ulaz na sajam besplatan i da će posetioci koji popune anketne listiće učestvovati u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada kotao za grejanje.

Generalni sekretar Regionalne privredne komore (RPK) Subotica Ivan Vojnić Tunić rekao je da će se na ovogodišnjem sajmu predstaviti svi privredni regioni iz naše zemlje, privreda Slavonije, Međimurske županije i banjalučke regije, kao i jedna firma iz Slovenije koja će se predstaviti prehrambenim proizvodima.

– Na sajmu će biti prisutno 15 komora, sa privrednicima iz svojih regiona. Subotica će na ovogodišnjem sajmu predstaviti i deo svoje ponude koji se odnosi na vina. Mi radimo na tome da na jednom posebnom štandu predstavmo vinare iz našeg regiona, a istovremeno pokušavamo da napravimo i ponudu u hrani. Mislim da će ovogodišnja sajamska manifestacija biti dobro organizovana, uz dosta rada, ali sa efektima koji će biti bolji nego ranijih godina – naglasio je Ivan Vojnić Tunić.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast male privrede, Ljuben Hristov, naveo je, između ostalog, da će i na ovogodišnjem sajmu subotičke srednje škole izložiti predmete koje su učenici izradili tokom školske godine, da je do sada popunjeno oko 90 odsto izložbenog prostora i da svi zainteresovani izlagači svoje učešće mogu da prijave do 23. maja.

Organizator sajma je JKP „Subotičke pijace“, suorganizator Regionalna privredna komora Subotica, a pokrovitelji grad Subotica i AP Vojvodina.