Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti i izveštaji

Manfestacija "Veži pojas - sačuvaj život"

24.05.2016.

САОПШТЕЊЕ

Обавештавамо грађане Суботице, да ће дана 28. маја 2016. године, у периоду од 10 до 16 часова, бити одржана манифестација која је усмерена на саобраћајну едукацију у циљу унапређења  безбедности саобраћаја.
У оквиру манифестације присутни ће моћи да се сами увере какви су ефекти судара возила, чак и при минималним брзинама од 8 и 12 км/х (стрма раван), колико су смањене способности управљања  моторним возилом у алкохолисаном стању (пијане наочаре), као и да виде симулацију пружања прве помоћи приликом саобраћајних незгода и презентацију опреме саобраћајне полиције која се користи приликом саобраћајних контрола и увиђаја.
Планирана локација за стрму раван и пијане наочаре је  простор испред главног улаза у Градску кућу (код Плаве фонтане), а за презентацију опреме саобраћајне полиције која се користи приликом саобраћајних контрола и увиђаја простор између Градске библиотеке и Зелене фонтане.

     Како је већ наведено, у склопу манифестације ће бити презентовани:
- стрма раван – у организацији  АМСС- ЦМВ доо Београд;
- пијане наочаре  - у организацији АМСС- ЦМВ доо Београд;
- симулација пружања прве помоћи приликом саобраћајних незгода – у организацији Црвеног крста;
- изложба опреме саобраћајне полиције – у организацији МУП РС ПУ Суботица.

Манифестацију под називом "Вежи појас - сачувај живот" организују Савет за безбедност саобраћаја на локалним путевима и улицама у насељеним местима Града Суботице, АМСС- ЦМВ доо Београд,  Црвени крст Суботица и Полицијска управа Суботица.

Председник Савета за безбедност саобраћаја
Епер Роланд

 У Суботици, 23.5.2016. године