Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti - omladina

Najavljen festival Omladina

25.05.2016.

Od 22 pristigle prijave, selektori festivala Omladina odabrali su osam bendova koji će se ove godine takmičiti na Festivalu koji će se u subotu 28. maja 2016. godine održati na Stadionu malih sportova u Subotici. Nakon njihovih nastupa slede bendovi Consecration i Let 3.

10163_1.jpg 

– Kriterijumi  za odabir ovogodišnjih takmičarskih bendova su isti kao i prošle godine: gledali smo i slušali autentičnost i orginalnost benda kao i utisak koji pesme ostavljaju. Jedan od kriterijuma je bio i da se prijavljuju bendovi od 18 do 30 godina. Suština festivala Omladina jeste predstavljanje neafirmisanih bendova i Festival je i napravljen zbog njih – kaže Armand Mesaroš, član organizacionog tima festivala Omladina u kojem su i Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade (KZM), i Dario Kostić, Studio 11.

Bendovi koji će nastupiti u takmičarskom delu festivala su:

1. Fatam – Subotica
2. The Bronsons- Bajmok/Subotica
3. Southern Concrete Sludge – Sombor
4. Kim Tamara – Šid
5. Lates – Beograd
6. Random – Beograd
7. From Another Mother – Zagreb, Hrvatska
8. Antidepresiv - Kikinda

Program festivala Omladina počinje u 20 časova sa takmičarskim delom koji će trajati do 22 časa, nakon čega će nastupiti bendovi Consecration i Let 3.

– I ove godine Kancelarija za mlade preuzela je odgovornost za celokupnu organizaciju Festivala. Uključili smo puno mladih volontera, organizovali obuke za njih kako bi što aktivnije učestvovali na ovoj manifestaciji. Festival je namenjem mladima i mislim da oni to i osete, da je za njih kreiran – kazala je Dejana Baltes.

Pobednički bend festivala dobiće za nagradu snimanje albuma u Studiju 11 (Subotica), nastup na Trgu slobode za Dan grada u Subotici, te nastupe na dva regionalna festivala: Selfest u Selenči (Srbija) i Bedem u Nikšiću (Crna Gora). Pobednički bend dobiće i skulpturu čiji je autor slobodni umetnik Arpad Slančik (Slancik Sculpture).

Pobednike festivala Omladina odabraće žiri u sastavu: Danilo Nikodinovski (Consecration), Filip Budanović (D Zoo), Mihajlo Stajić Staja (rep umetnik) Petar Mitrić (Pionir 10).

Do 21 čas ulaz je besplatan, a od 21:00 časova cena karte je 300 dinara.