Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održano Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

28.05.2016.

Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica je, 27. i 28. maja, bila domaćin Pokrajinskog takmičenja u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja, koje svake godine organizuje Crveni krst Vojvodine.

10175_1.jpg 

U kategoriji omladine, četiri prvoplasirane ekipe kvalifikovale su se na državo takmičenje: Novi Sad, Ruma, Sombor i Subotica.

U kategoriji podmlatka, takođe su četiri prvoplasirane ekipe stekle pravo učešća na državnom takmičenju: Pančevo, Kovin, Zrenjanin i Sombor. Ekipa podmlatka Crvenog krsta Subotica zauzela je šesto mesto.

U kategoriji realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja, tri ekipe plasirale su se na državno takmičenje: Sombor, Ruma i Kovin.

10175_2.jpg 

U realizaciji takmičenja učestvovalo je oko 300 volontera Crvenog krsta Subotica, a bile su angažovane i brojne organizacije i ustanove iz našeg grada. Organizaciju takmičenja podržala je i lokalna samouprava.

Manifestaciju je otvorio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. Skupu su se obratili i predsednik Crvenog krsta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović, i Lidija Ric Rihter, sekretar Crvenog krsta Vojvodine.

10175_3.jpg