Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Nastup na „SuSajmu 2016” potvrdilo 197 izlagača iz sedam zemalja

30.05.2016.

Na 10. Međunarodnom i regionalnom sajmu – „SuSajam 2016”, koji će se od 2. do 4. juna održati u subotičkoj Hali sportova „Dudova šuma“, predstaviće se 197 izlagača iz sedam zemalja: Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Republike Srpske i Srbije. Partner ovogodišnjeg sajma je berlinska opština Treptov-Kepenik.

 10180_1.jpg

Direktorka JKP „Subotičke pijace“ Ilinka Vukoja je, na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom, kazala da će se učesnici sajma predstaviti na oko 1.600 kvadratnih metara unutrašnjeg izložbenog prostora, kao i na značajnoj izložbenoj površini izvan Hale sportova.

Ona je istakla da je ulaz na sajam besplatan, da će posetioci koji popune anketne listiće učestvovati u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada kotao za grejanje i da će 10. Međunarodni i regionalni „SuSajam 2016” otvoriti Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije.

Generalni sekretar Regionalne privredne komore (RPK) Subotica, Ivan Vojnić Tunić, rekao je da će se na ovogodišnjem sajmu predstaviti najviše izlagača iz oblasti agrara – čak 44 odsto, zatim iz segmenta tekstil–hemija–grafika, 21 odsto, mašinske i metalne industrije, 10 odsto, trgovine, osam odsto, građevinarstva, tri odsto, i iz ostalih oblasti oko 13 odsto. Na sajmu će se predstaviti 92 preduzeća iz naše zemlje, naveo je on, i dodao da će sajamski program, u smislu struke, obogatiti i brojne prateće manifestacije.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast male privrede Ljuben Hristov naglasio je, između ostalog, da su dolazak na sajam i nastup u okviru vansajamskih aktivnosti, odnosno na stručnim predavanjima, najavile privredne delegacije gradova Ljevice, iz Slovačke, i Bijelog Polja, iz Crne Gore. Prema njegovim rečima, subotički „SuSajam“ je, po svim analizama, po veličini treći sajam u Srbiji.

Sajam će, u četvrtak i petak, biti otvoren od 10 do 20 časova, a dodela pehara najboljim izlagačima i izvlačenje nagrada za učesnike nagradne igre planirani su za subotu (4. jun), u 12 časova, u Hali sportova.

Organizator sajma je JKP „Subotičke pijace“, suorganizator RPK Subotica, a pokrovitelji Grad Subotica i AP Vojvodina.