Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Prijem za Sretena Damnjanovića

01.06.2016.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, primili su danas, u Gradskoj kući, Sretena Damnjanovića, svetskog i evropskog prvaka u rvanju i, kasnije, veoma uspešnog trenera, kome je 26. maja 2016. godine, na tradicionalnoj svecanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu, uručena Majska nagrada za životno delo koju dodeljuje Sportski savez Srbije. Ovo je druga Damnjanovićeva Majska nagrada, prvu je dobio 1972. godine, kao aktivni takmičar.

10184_1.jpg 

Maglai i Ostrogonac su čestitali Damnjanoviću na prestižnom priznanju i poželeli mu dobro zdravlje i uspešan nastavak sportske karijere kao treneru.

Izuzetno mi prija ovo priznanje koje sam dobio za životno delo na državnom nivou, istakao je Damnjanović, i dodao da je tokom svoje sportske karijere postigao odlične rezultate što, kako je rekao, ljudi znaju da poštuju i cene.

– Već sam dobio Majsku nagradu, ali kao sportista, 1972. godine. Ovo je ipak priznanje za moj celokupan doprinos u rvanju. Ja, nažalost, ne znam da se radujem, nisam pokazivao to ni kada sam bio prvak sveta, a tako je i danas, kada neki od mojih rvača osvoje veliko takmičenje – iskren je Damnjanović.

Pored Sretena Damnjanovića, Majsku nagradu za životno delo dobiio je i Milun Delić (džudo).

Selektor omladinske fudbalske selekcije Srbije koja je na Novom Zelandu postala prvak sveta Veljko Paunović, trofejni vaterpolista Slobodan Nikić, kapiten odbojkašica Maja Ognjenović i strelac Damir Mikec dobitnici su ovogodišnjih Majskih nagrada koje dodeljuje Sportski savez Srbije.

Ovogodišnji laureati su i strelac Damir Mikec i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, dok su najbolji treneri selektor kik boks reprezentacije Nebojša Milošević i odbojkaški stručnjak Zoran Gajić.

Medu ovogodišnim lauretatima su i Sportski savez Vrbas, Sportski savez Nova Varoš,  Kuglaški savez Srbije, najbolji srpski sportista sa invaliditetom Miloš Zarić, Aleksandar Konovalov u neolimpijskom sportu i Ivana Jandrić, u sambou.

10184_2.jpg