Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradu donirano specijalizovano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom

02.06.2016.

Zamenik gradonačelnika okruga grada Berlina Treptov-Kepenik, Gernot Klem, danas je, na Trgu republike, gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju uručio ključeve specijalizovanog vozila namenjenog za prevoz osoba sa invaliditetom.

10191_1.jpg 

Vozilo koje smo vam predali kao donaciju jedne fondacije iz okruga grada Berlina Treptov-Kepenik nije novo, ali je još uvek dobro, istakao je, tom prilikom, Gernot Klem, i dodao da se nada da će ovo specijalizovano vozilo korisnike moći da posluži dugi niz godina.

Uz izražavanje zahvalnosti na vrednoj donaciji, gradonačelnik Maglai je rekao da su postojale dve mogućnosti: da se kupi potpuno novo specijalizovano vozilo koje košta više od 30.000 evra ili da se pokuša da se putem neke donacije pribavi jedno korišćeno specijalizovano vozilo koje bi se stavilo na raspolaganje osobama sa invaliditetom.

- Neki naši sugrađani ne bi bili pokretni i ne bi mogli da rešavaju neke svoje životne potrebe u slučaju da nismo uspeli da im obezbedimo jedno ovakvo vozilo za svakodnevni prevoz. Obezbedićemo, takođe, i gorivo i platu za vozača koji će da brine o prevozu invalida. Još jednom se zahvaljujem na donaciji, ovo je zaista jedan vredan i koristan poklon za grad Suboticu i za osobe sa invaliditetom u našem gradu – smatra Jene Maglai.