Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predsedniku Skupštine predata Građanska inicijativa za promenu Odluke o sahranjivanju i grobljima

08.06.2016.

Predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford, primio je danas, u Gradskoj kući, predstavnike privatnih pogrebnih preduzeća „Funero“, „Urna“ i „Korpus“, iz Subotice. Sastanku je prisustvovao Đula Ladocki, sekretar Skupštine grada.

10209_1.jpg 

Vlasnik Privatnog pogrebnog preduzeća „Funero” Jožef Miškolci je, tom prilikom, Tivadaru Bunfordu predao Građansku inicijativu za promenu Odluke o sahranjivanju i grobljima grada Subotice sa potpisom 15.100 birača Subotice, u dva toma.

Uz izražavanje zahvalnosti na srdačnom prijemu, Miškolci je naglasio da veruje da će ova inicijativa uskoro biti prihvaćena i stavljena na dnevni red Skupštine grada, kao i da će se otkloniti regulative koje ne odgovaraju građanima Subotice.

Predsednik Skupštine Tivadar Bunford je podsetio da su privatna pogrebna preduzeća iz našeg grada pružanjem usluga ceremonijala sahrane doprinela da se one obavljaju na dostojanstven način, i dodao da će Građansku inicijativu dostaviti nadležnoj stručnoj službi.

On je istakao da će se sa Građanskom inicijativom za promenu Odluke o sahranjivanju i grobljima grada Subotice postupati u skladu sa aktuelnim zakonima Republike Srbije, imajući u vidu da je sahranjivanje komunalna delatnost od opšteg interesa za sve građane Subotice.