Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Pohvalnice za zapažene rezultate na republičkim takmičenjima

09.06.2016.

U Velikoj većnici Gradske kuće danas su dodeljene pohvalnice učenicima subotičkih osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj 2015/2016. godini ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz kalendara Ministarstva prosvete. Pohvalnice je uručio Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada Subotice.

10212_1.jpg 

U ime Sekretarijata za društvene delatnosti grada Subotice prisutnim nastavnicima, profesorima, direktorima škola i učenicima obratila se Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

- Sa velikim zadovoljstvom pozdravljam učenike subotičkih osnovnih i srednjih škola koji su svojim rezultatima na republičkim takmičenjima iz kalendara Ministartsva prosvete dostojno predstavili sebe, školu, i svoj grad, osvojivši prvo, drugo ili treće mesto. Grad Subotica, tim povodom, drugu godinu zaredom uručuje pohvalnice za postignute rezultate sa nadom da ćete, kada završite svoje školovanje, svojim znanjem imati priliku da na najbolji način pomognete svome gradu – istakla je Jasmina Stevanović.

Tivadar Bunford je, takođe, izrazio zadovoljstvo što ima priliku da kao predsednik Skupštine grada Subotice pozdravi talentovane učenike koji su u školskoj godini koja je na izmaku postigli zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz raznih oblasti.

- Moram da vam kažem da smo ponosni na vas. Poznato je da za postizanje uspeha nije dovoljno samo roditi se sa talentom. Talenat je tek delić tog procesa. Za postizanje izvanrednih rezultata potrebna je puno izdržljivosti, truda, rada i odricanja. Nastavite da se trudite i radite marljivo, kao što ste to i do sada činili, a ako ostanete na tom putu iskreno verujem da ćete nizati uspehe – kazao je Tivadar Bunford.

10212_2.jpg 

On se zahvalio i roditeljima, nastavnicima i profesorima čiji su, kako je rekao, nesebičan rad i podrška u velikoj meri doprineli da učenici na takmičenjima postignu zapažene rezultate, i podvukao da su za napredak i razvoj Subotice od vitalnog značaja talentovani, sposobni, vredni i pošteni ljudi.   

- Naš zadatak, i zadatak grada Subotice je da obezbedimo adekvatne uslove i mogućnosti da ova talentovana deca ostanu u našem gradu, da što bolje iskoriste svoje znanje i veštine i da jednog dana postanu cenjeni i priznati stručnjaci. Samim tim i da imaju mogućnost da svoje stečeno znanje i iskustvo prenesu novim generacijama. Želim vam puno sreće i uspeha u narednim godinama i da ostvarite zacrtane ciljeve – naglasio je Tivadar Bunford.

Na današnjoj svečanosti u Velikoj većnici Gradske kuće, koju su svojim prigodnim programom uveličali učenici Muzičke škole iz Subotice, ukupno je dodeljeno 106 pohvalnica: 72 učenicima srednjih škola i 34 učenicima subotičkih osnovnih škola.