Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Promocija ekoturizma i zaštita životne sredine Palićkog jezera i Ludaša

20.06.2016.

U Eko-centru na Paliću održana je prva edukativna radionica u okviru projekta „Promocija ekoturizma i zaštita životne sredine Palićkog jezera i Ludaša”. Cilj projekta je unapređenje mehanizma razvoja ekoturizma i održivog upravljanja prirodnim resursima u funkciji ruralnog razvoja, a funkcija stvaranje uslova za razvoj ekoturizma i preduzetništva uz poštovanje principa očuvanja zaštite životne sredine na teritoriji grada Subotice. Predviđeno trajanje projekta je devet meseci, od 1. aprila 2016. do 31. decembra 2016. godine. Predviđeni budžet projekta je 7.450.000 dinara.

10231_1.jpg 

Projekat  „Promocija ekoturizma i zaštita životne sredine Subotičke peščare i Ludaša“ koncipiran je da unapredi  lokalni ekonomski razvoj u kontekstu ekoturizma uz poštovanje principa očuvanja životne sredine na teritoriji grada Subotice. Projekat  će pored PIO „Subotičke peščare“ i SRP „Ludaško jezero“ obuhvatiti grad Suboticu, Park prirode Palić i selo Tavankut.

Projekat će pružiti podršku Sekretarijatu za privredu grada Subotice u sprovođenju Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja grada za period 2014 -2020. godine kroz podršku razvoju ekoturizma i očuvanje životne sredine u PIO „Subotička peščara“ i SRP „Ludaško jezero“.

Projekat će imati šest komponenti: brendiranje, promociju i prodaju turističkih proizvoda i destinacije; razvijanje kapaciteta lokalnih aktera u skladu sa principima ruralnog razvoja; podrška razvoju preduzetništva; unapređenje mera zaštite životne sredine; izgradnja infrastrukture  i  osiguranje održivosti projekta.

Projekat će realizovati Centar za istraživanja i studije turizma u saradnji sa organima lokalne samouprave, Gradom Subotica - Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj (u kordinaciji sa Turističkom ogranizacijom grada Subotica i JP „Palić-Ludaš“), Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija,  Nemačkom agencijom za tehničku saradnju (GIZ) i kompanijama privatnog sektora uz podršku Svetskog fonda za zaštitu prirode (WWF Srbija) i Dunavskog centra za kompetenciju.