Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena 171. letnja turistička sezona na Paliću

25.06.2016.

Na „Velikoj terasi” na Paliću svečano je otvorena 171. letnja turistička sezona tokom koje će posetioci moći da uživaju u brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima. U okviru današnje manifestacije dodeljena su i priznanja za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću i promovisanje turističkih potencijala regije u 2016. godini.

 10245_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za turizam, investicije i međunarodnu saradnju Nebojša Daraboš je, u svom pozdravnom govoru, rekao da posebno mesto u programu koji će sprovoditi novo rukovodstvo Grada Subotice zauzima Palić, kao turistička destinacija u koju će se u narednom periodu ulagati, da su ti planovi realni i podeljeni na nekoliko različitih pravaca i koraka koji će se paralelno realizovati.  

– Prvi pravac je povratak Subotičana na Palić kroz organizovanje dodatnog broja manifestacija na Paliću u toku sezone i relokaciju delova postojećih manifestacija iz centra grada na prostor Palića – kazao je Daraboš.

10245_2.jpg
Nebojša Daraboš

Uticaj grada kroz direktno investiranje u obnovu postojećih atraktivnosti na Paliću je drugi pravac, naveo je Daraboš, i dodao da se tu, pre svega, misli na obnovu prostora kod termalnih bazena i njihovo dovođenje na pristojan i za turiste atraktivan nivo.

– Uz sredstva sa viših nivoa vlasti i sredstva grada, moguće je taj prostor u relativno brzom roku učiniti mnogo atraktivnijim nego što je sada. U budućnosti bi, svakako, paralelno trebalo planirati da na tom prostoru dođe do ulaska privatnog kapitala ili do kombinacije javno privatnog partnerstva kako bi se izgradio pravi kompleks sa otvorenim i zatvorenim bazenima i atraktivnim sadržajima – istakao je Daraboš.

Treći pravac je, najavio je Nebojša Daraboš, strateški pravac koji se ogleda u inteziviranju napora u pronalaženju budućih velikih investitora za Palić koji bi našli interes da posluju na ovom prostoru kroz ulaganje u banjske i hotelske kapacitete pre svega, poštujući istoriju i status koji Palić ima.

Predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford je, otvarajući 171. letnju turističku sezonu na Paliću, izjavio, između ostalog, da novo rukovodstvo grada Subotice želi da Palić oplemeni sadržajima koji priliče 21. veku, vraćajući stari sjaj banje Palić.

10245_3.jpg
Tivadar Bunford

– Palić već godinama pruža mogućnost za održavanje različitih manifestacija. Nama je u interesu da u duhu i svetlu današnjih životnih vrednosti stvorimo programe i manifestacije takvog standarda i nivoa sa kojima ćemo privući pažnju ne samo domaćih već i stranih turista, a našim dragim sugrađanima pružimo bezbedno i intimno mesto da podjednako uživaju u tim sadržajima – naglasio je Bunford.

On je podvukao da će rukovodstvo Grada Subotice u narednom periodu raditi na poboljšanju kvaliteta vode Palićkog jezera i da se sa tim poduhvatom otvaraju nove mogućnosti i prostor za organizovanje novih programskih sadržaja i manifestacija.

- Za ovogodišnju letnju sezonu poželeo bih organozatorima  mnogo poslovnog iskustva i zadovoljstva, a učesnicima, gostima i svima prisutnima da dožive nezaboravne trenutke na našem Paliću – poručio je Tivadar Bunford.

Priznanja za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću i promovisanje turističkih potencijala regije u 2016. godini  dobili su Jedriličarski klub „Palić” i čarda „Kapetanski rit”.