Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predrag Vuletić najavio obilazak svih ustanova socijalne zaštite u Pokrajini

06.07.2016.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, boravio je danas u radnoj poseti Subotici. U Gradskoj kući, resorni sekretar sastao se sa Ilijom Đukanovićem, članom Gradskog veća zaduženim za oblast socijalne zaštite i zdravstva i v. d. šefa kabineta gradonačelnika Miroslavom Babić, koji su ga upoznali sa aktuelnom situacijom u ovoj oblasti. Vuletić je tokom radne posete obišao i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici i granični prelaz Horgoš, gde se nalazi neformalni migrantski kamp.

 10293_1.jpg

U razgovoru resornog sekretara sa predstavnicima gradske vlasti i direktorom Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ Nenadom Kozomorom, ocenjeno je da je jedan od osnovnih problema, koji je do sada bio prisutan u radu, nedovoljna saradnja i komunikacija sa predstavnicima pokrajinske Vlade u oblasti socijalne zaštite.

Kozomora je naglasio da iz pokrajinske Vlade posete Domu „Kolevka“ nije bilo poslednje tri godine. Kako je još rekao, dogradnja Doma u okviru projekta „Podrška maloletnim migrantima bez pratnje u Srbiji“ biće realizovana iz sredstava koje je obezbedilo resorno ministarstvo, a koju putem Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u Srbiji finansira Vlada Švajcarske konfederacije.

Predsednik Radne grupe za praćenje migracija na teritoriji grada Subotice i koordinaciju aktivnosti u cilju rešavanja problema migracionih tokova, Milimir Vujadinović, istakao je da je briga Pokrajine za Privremeni prihvatni centar za migrante izostala, te da je ovo prva poseta predstavnika pokrajinske Vlade. Prema njegovim rečima, Pokrajinski savet za migracije, koji je pokrajinska Vlada osnovala u avgustu 2015. godine, nije pokazala interesovanje za pomoć prihvatnom centru i pitanje migranata u Subotici.

 10293_2.jpg

Resorni sekretar Vuletić ukazao je na značaj kontinuirane komunikacije i saradnje svih nivoa vlasti i nadležnih institucija u oblasti socijalne zaštite.

– Obići ćemo sve ustanove socijalne zaštite, čiji je osnivač pokrajinska Vlada, nakon čega će uslediti zajednički sastanak koji bi trebalo da doprinese unapređivanju komunikacije i saradnji svih nivoa vlasti na putu do krajnjeg korisnika – najavio je Predrag Vuletić, i pozvao lokalnu samoupravu i ustanove socijalne zaštite da aktivno prate konkurse resornog sekretarijata, ukazavši na značaj projektnog finansiranja.