Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

„Dani lavande“ u Subotici

09.07.2016.

Predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford danas je, u Mesnoj zajednici „Željezničko naselje“, otvorio treću po redu humanitarnu manifestaciju pod nazivom „Dani lavande“. Prihod sa ovog vašara, na kome su posetioci mogli da kupe razne proizvode od lekovite i dekorativne biljke lavande namenjen je za kupovinu školskog pribora za decu koja žive u materijalno teškim uslovima.

10327_1.jpg 

Izražavajući zadovoljstvo što se „Dani lavande“ održavaju u duhu humanog karaktera i što će sav prihod biti usmeren za kupovinu školskog pribora deci koja žive u teškim materjalnim uslovima, Bunford je rekao da program današnje manifestacije omogućava posetiocima da se malo bolje upoznaju sa značajem lavande koja pored svojstva ukrasne aromatične biljke ima široku primenu i u kozmetici, medicini i gastronomiji.

– Željezničko naselje je i ove godine ustupilo prostor za organizaciju današnje dobrotvorne manifestacije. To je slika spremnosti za neke nove i inovativne ideje, pružajući svojoj zajednici, a i građanima Subotice, neko novo iskustvo i nov kulturni sadržaj – naglasio je Tivadar Bunford, i dodao da će Skupština grada Subotice i u budućnosti podržavati realizaciju ideja novijeg karaktera i nesvakidašnjeg tematskog sadržaja.

Paketi će biti podeljeni pre početka školske godine, krajem avgusta, i to deci koja žive na teritoriji MZ „Željezničko naselje“.